Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

29 Septembrie 2017
Vizualizari: 878
Comentează add

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel, au discutat telefonic despre amplasarea unei misiuni de pace ONU în regiunea Donbas.

Discuţii despre amplasarea unei misiuni de pace ONU în Donbas

rador

Kiev. Foto: Arhivă.   

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel, au discutat telefonic despre amplasarea unei misiuni de pace ONU pe teritoriul regiunii Donbas. Cei doi lideri au coordonat abordările privind amplasarea contingentului de pace în Donbas, anunţa Serviciul de presă al Preşedinţiei Ucraineii.

Cei doi au efectuat un schimb de opinii referior la situaţia din Donbas şi stadiul implementării Acordurilor de la Minsk. Au fost coordonate în mod special abordările privind realizarea iniţiativei de amplasare a unei operaţiuni de pace ONU pe teritoriul zonei ocupate a Donbasului şi a porţiunii necontrolate de la graniţa ruso-ucraineană", se mai sepcifică în comunicatul postat pe site-ul Preşedinţiei Ucrainei.   

Preşedintele rus, Vladimir Putin, declara zilele trecute că sprijină amplasarea unui contingent de pace ONU în Ucraina, dar acesta ar trebui să aibă doar funcţia de a asigura securitatea membrilor misiunii OSCE din regiune şi să fie amplasat doar în zona liniei de demarcaţie şi nu în alte teritorii din regiune.

În acest context, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a menţionat că poziţia Rusiei privind amplasarea unei misiuni de pace ONU în Donbas este una flexibilă.   

Kievul consideră că misiunea ONU ar trebui să aibă un mandat mult mai extins şi să fie amplasată pe întreg teritoriul Donbasului, până la graniţa cu Rusia. Secretarul general al ONU, Antonio Manuel de Oliveira Guterres, susţine că, în cazul în care se va ajunge la un acord în această chestiune, ONU este dispusă să se ocupe de organizare şi să facă tot ceea ce îi stă în putinţă pentru a soluţiona criza ucraineană 


Etichete Antonio Manuel de Oliveira GuterresDmitri PeskovPetro PoroşenkoAngela MerkelDonbas

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live