Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

13 Ianuarie 2018
Vizualizari: 1092
Comentează add

Coreea de Nord şi Coreea de Sud au convenit să poarte discuţii de lucru pe 15 ianuarie în Pavilionul Tongil pe partea nord-coreeană a satului de la frontiera celor două ţări.

Discuţii de lucru între Phenian şi Seul pe 15 ianuarie

radu-dobritoiu

Discuţiile dintre cele două Corei urmează să se desfăşoare pe 15 ianuarie în localotatea Tongil, pe partea nord-coreeană a satului situat la frontiera celor două ţări, a anunţat astăzi Ministerul Unificării sud-coreean într-un comunicat. Satul Tongil are şi o valoare simbolică pentru că acolo s-a semnat armistiţiul Războiului din Coreea (1950-53).

Delegaţia condusă de ministrul unificării Cho Myung-kyun va fi trimisă pentru a purta discuţii cu privire la perspectivele Coreii de Nord de a trimite o delegaţie din sportivi şi personal auxiliar la Jocurile Olimpice (JO) de iarnă din Coreea de Sud, a declarat Ministerul Unificării în comunicatul citat de Reuters.
   
Convorbiri intercoreene au loc alternativ la Casa Păcii, pe partea sud-coreeană a satului Panmunjom în zona demilitarizată, precum şi la Pavilionul Tongil din Nord.
   
Ministerul a declarat sâmbătă mai devreme că Coreea de Nord a propus discuţiile pe 15 ianuarie în legătură cu această chestiune.
   
"În plus, ministerul a cerut un răspuns rapid la propunerea Coreii de Sud pe 12 ianuarie pentru a avea discuţii la nivel de lucru despre participarea Nordului la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyongchang", a adăugat ministerul sud-coreean.
   
Oficiali din Nord şi Sud au anunţat la începutul acestei săptămâni că au convenit să organizeze negocieri pentru a rezolva problemele şi a evita conflictele accidentale, după primul lor dialog oficial în peste doi ani pe fondul tensiunilor ridicate asupra programului de arme nord-coreean.
   
Seulul a anunţat de asemenea că încearcă să formeze o echipă combinată de hochei feminin cu Nordul. Potrivit unui oficial nord-coreean al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), comitetul examinează propunerea, în timp ce cele două părţi vor avea de asemenea discuţii găzduite de CIO la 20 ianuarie.

Într-o declaraţie comună marţi după 11 ore de discuţii, Coreea de Nord şi Coreea de Sud au anunţat că au fost de acord să poarte convorbiri pe teme militare şi că Phenianul ar urma să trimită o mare delegaţie la Jocurile Olimpice de iarnă de luna viitoare.


Etichete Discuţii Phenian SeulConvorbiri Coreea Nord şi SudPeninsula Coreeană

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live