Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

6 Februarie 2015
Vizualizari: 777
Comentează add

Ultimele zile ale misiunii sunt dedicate discuţiilor cu fiecare ministru implicat pentru a se conveni elementele ce vor fi cuprinse în scrisoarea de intenţie a guvernului.

Discuții cu reprezentanții FMI la ministerul Finanțelor

iulian-olescu

Foto: Arhivă.

La sediul Ministerului Finanţelor au început în această dimineaţă, discuţiile finale cu reprezentanţii FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, prezenţi în aceste zile la Bucureşti.

La fel ca şi în celelalte evaluări derulate de finanţatorii internaţionali în România, ultimele zile ale misiunii sunt dedicate discuţiilor cu fiecare ministru implicat pentru a se conveni elementele ce vor fi cuprinse în scrisoarea de intenţie a guvernului, document ce urmează să fie trimis către conducerea executivă a Fondului Monetar Internaţional dacă evaluarea se încheie cu succes.

Cele mai dificile teme de negociere sunt legate de acestă dată de calendarele de liberalizare a pieţei energiei, de privatizări, inclusiv prin listări la Bursă şi de reforma întreprinderilor cu capital de stat din Transporturi şi Energie.

Alte subiecte nelipsite de pe agenda de discuţii, sunt cele legate de gradul redus de încasare al veniturilor la bugetul de stat şi de necesitatea accelerării în continuare a absorbţiei fondurilor europene. 


Etichete FMIComisia EuropeanăBanca Mondialăscrisoarea de intențieministerul Finanțelor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live