Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

1 Aprilie 2022
Vizualizari: 854
Comentează add

Președintele PNL, Florin Cîțu, nu a recunoscut ca statutară şedinţa solicitată de organizațiile locale.

Discuții aprinse în PNL. Florin Cîțu, contestat

catalin-purcaru

 FOTO: facebook.com/pnl.ro.

Sunt discuții aprinse în PNL, unde președintele partidului, Florin Cîțu, este contestat de majoritatea liderilor locali.

Tabăra care vrea să îl schimbe din funcție a decis convocarea unui Consiliul Național duminică.

În schimb Florin Cîțu nu recunoaște decizia și convoacă sâmbătă Biroul Executiv al partidului.

Președintele PNL, Florin Cîțu, nu a recunoscut ca statutară şedinţa solicitată de organizațiile locale și ca atare a decis să convoace la rândul său o nouă reuniune a Biroului Executiv al PNL.


Florin Cîţu: Eu am tot discutat cu preşedinţii de filiale din ţară şi ştiam că erau nemulţumiri, foarte multe bineînţeles care nu avea legătură cu PNL. Am avut o discuţie şi aseară cu prim-vicepreşedinţii. Da, am fost vocal şi voi rămâne împotriva unor măsuri populiste, care pun în pericol stabilitatea financiară a României.


La răndul său, secretarul general al partiduli, Dan Vîlceanu, a afirmat că nu poate fi convocată o ședință a conducerii centrale în aceeaşi zi în care s-a primit solicitarea și a anunțat totodată că va renunța mâine la funcția din partid.

Între timp, Biroul Executiv al PNL a votat în unanimitate convocarea Consiliului Național pentru duminică, de la ora 12:00, care ar urma să stabilească procedurile pentru organizarea congresului extraordinar din 10 aprilie.

Florin Cîţu şi Dan Vîlceanu nu au participat la şedinţa desfășurată online, convocată la solicitarea a jumătate plus unu din organizațiile locale, potrivit statutului PNL, ei fiind singurii prezenţi la sediul central al partidului.

Potrivit unor surse politice, Florin Cîţu ar urma să facă un pas în spate în zilele următoare, iar la congresul din 10 aprilie, singurul candidat pentru funcția de președinte al PNL să fie premierul Nicolae Ciucă, cel mai probabil care va face echipă cu Lucian Bode pentru funcția de secretar general.


Etichete florin citudan vilceanunicolae ciucapnl(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live