Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Vineri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

21 Ianuarie 2022
Vizualizari: 310
Comentează add

Secretarul de stat american Antony Blinken discută astăzi la Geneva, în Elveția, cu omologul său rus, Serghei Lavrov.

Discuții Antony Blinken- Serghei Lavrov

florin-lepadatu

Elveţia Foto: Arhivă

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Secretarul de stat american Antony Blinken discută astăzi la Geneva cu omologul său rus, într-o nouă încercare de a calma tensiunile militare legate de Ucraina.

După consultările avute cu aliaţi europeni, secretarul de stat Blinken a avertizat că ameninţările Rusiei la adresa Ucrainei reprezintă o criză globală şi au nevoie de acţiuni globale.


Antony Blinken: ”Ce urmează dacă Rusia atacă şi ocupă Ucraina? Cu siguranţă, Rusia îşi va intensifica efortul de a transforma ţările vecine în state marionetă, pe care să le controleze şi să reprime orice scânteie de exprimare democratică. Odată încălcate principiile de suveranitate şi autodeterminare, vom reveni într-o lume în care regulile pe care le-am modelat împreună zeci de ani se erodează şi dispar, iar unele guverne vor fi încurajate să facă orice pentru a obţine ce vor, chiar dacă aceasta înseamnă să închizi internetul altei ţări, să opreşti livrarea petrolului pentru încălzire în toiul iernii sau să trimiţi tancuri. Toate sunt tactici pe care Rusia le-a folosit recent împotriva altor ţări.”

Secretarul de stat american a mai spus că orice încălcare a frontierei ucrainene de către Rusia este o invazie şi va determina o reacţie rapidă şi severă din partea Statelor Unite şi a aliaţilor.

Rusia neagă constant că ar vrea să atace Ucraina, deşi a concentrat forţe masive la graniţa comună şi a trimis trupe şi în Belarus.

Potrivit corespondentului RRA la Moscova, Kremlinul a declarat prin purtătorul său de cuvânt că ameninţările americane cu sancţiuni drastice împotriva Rusiei nu ajută la detensionarea situaţiei din Europa.


Etichete elvetia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live