Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Vineri, 14 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mugur Mihăiţă

21 Februarie 2017
Vizualizari: 720
Comentează add

Iniţiativa cetăţenească prin care familia se întemeiază pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie aşteaptă o modificare a regulamentului

Discutarea modificării Constituţiei din nou amânată

mugur-mihaita

Depunerea la Parlament a celor 3 milioane de semnături strânse de către "Coaliţia pentru Familie" foto: Arhivă

 Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a amânat pentru a doua oară discutarea iniţiativei cetăţeneşti de modificare a Constituţiei, prin care se stabileşte că familia este întemeiată pe căsătoria între un bărbat şi o femeie.

Preşedintele Comisiei, deputatul PSD Eugen Nicolicea, a explicat că se aşteaptă un raport din partea Comisiei de regulament. Aceasta trebuie să decidă care dintre cele două Camere parlamentare este prima sesizată în astfel de cazuri.

Eugen Nicolicea: "Avem o enumerare în care se vorbeşte de Camera Deputaţilor şi Senat, Camera fiind prima, dar este singurul argument pentru care s-ar putea susţine că noi suntem primă Cameră sesizată.

Nu avem reglementat corect în regulament procedura de mediere şi dacă există cumva o primă cameră şi o a doua cameră, fapt pentru care am ajuns la concluzia că trebuie să modificăm regulamentele pentru a scrie clar o procedură. Avem nevoie de nişte reguli clare". 

Reporterul Mugur Mihăiţă aminteşte că iniţiativa cetăţenească, în sensul redefinirii familiei, este semnată de 3 milioane de cetăţeni şi a fost depusă la Senat, anul trecut.


Etichete Camera Deputaţiloramânarea modificării Constituţieiiniţiativa cetăţenească privind definirea familiei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live