Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Vineri, 14 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

6 Iulie 2016
Vizualizari: 1161
Comentează add

Premierul slovac Robert Fico a prezentat eurodeputaţilor priorităţile preşedinţiei Uniunii Europene deţinute de ţara sa, pentru următoarele şase luni.

Discursul premierului slovac în plenul Parlamentului European

cerasela-radulescu-bruxelles

Robert Fico (stânga). Foto: facebook.com/robertficosmersd.

Uniunea Europeană trebuie să recâştige încrederea cetăţenilor, să devină mult mai eficientă şi să lupte împotriva naţionalismului, a declarat astăzi în plenul Parlamentului European, premierul slovac.

El a prezentat eurodeputaţilor priorităţile preşedinţiei Uniunii Europene deţinute de ţara sa, pentru următoarele şase luni.

Referendumul din Marea Britanie demonstrează că Uniunea Europeană nu trebuie să se concentreze numai pe rezolvarea crizelor, ci trebuie să aibă şi o viziune pe termen lung privind proiectele europene,  privind recâştigarea încrederii cetăţenilor europeni în acest proiect, spune premierul slovac Robert Fico.

El şi-a început discursul în Parlamentul European, amintind că Uniunea Europeană a apărut ca urmare a tragediilor, conflictelor între statele de pe acest continent, după două războaie cu multe victime.

Fico a precizat că, la summit-ul european care se va ţine la Bratislava şi nu la Bruxelles în această toamnă vor trebui găsite soluţii în urma plecării Marii Britanii.

Robert Fico: "Ar fi contraproductiv şi chiar foarte grav pentru Uniunea Europeană dacă vom pleca după summit-ul din 16 septembrie de la Bratislava doar după ce am emis o declaraţie a liderilor statelor membre că totul este bine, iar oamenii, cetăţenii nu ne înţeleg. Adevărul este altul: o astfel de concluzie nu ar face decât să alimenteze mişcarea pro-referendum din Marea Britanie, cu fragmentarea Europei şi cu consecinţe de neprevăzut. Trebuie în acelaşi timp să analizăm cu prudenţă eventuale reforme, schimbări instituţionale şi chiar schimbarea tratatelor europene", a avertizat în plenul parlamentului premierul slovac.

El a precizat că prioritatea numărul unu rămâne însă securizarea frontierelor externe.


Etichete Discursul premierului slovac în plenul Parlamentului Europeanrobert ficouepresedintiebratislavareformebrexitreferendummarea britanie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live