Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

19 Martie 2022
Vizualizari: 409
Comentează add

Președintele parlamentului israelian, Knesset, Miki Levy, va găzdui mâine evenimentul discursului președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Discursul lui Volodimir Zelenski va fi difuzat într-o sală a Knessetului

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

  Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski. FOTO: https://www.facebook.com/zelenskiy.official

Președintele parlamentului israelian, Knesset, Miki Levy, va găzdui mâine evenimentul discursului președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, dar va face o declarație la început și alta după intervenția acestuia.

El a vorbit cu alte grupuri de parlamentari din întreaga lume pentru a obține sprijin, inclusiv în Statele Unite și în Marea Britanie.

Ministrul de externe, Yair Lapid, a condamnat în mod repetat invazia rusească, dar premierul Naftali Bennett s-a abținut.

Televiziunea publică israeliană a relatat despre avertismentul transmis de ambasadorul Rusiei, Anatoli Viktorov, potrivit căruia prea mult sprijin pentru Ucraina ar putea face ca Israelul să piardă capacitatea de a media conflictul.

Președintele Volodimir Zelenski urmează să se adreseze mâine parlamentărilor israelieni.

Ambasadorul Viktorov, în timpul unei întâlniri cu președintele parlamentului de la Ierusalim, Miki Levy, întâlnirea fiind catalogată "încordată" de televiziunea publică, a recomandat Israelului ca intermediar să nu ia măsuri suplimentare.

Lui Zelenski nu i s-a permis să se adreseze plenului Knessetului, așa cum a solicitat inițial.

Discursul de mâine este programat să înceapă la ora 18:00 și va fi difuzat într-o sală a Knessetului, iar parlamentarii se pot conecta de oriunde. Li s-a cerut să fie respectuoși.

Oricum microfoanele vor fi dezactivate.

Toți membrii Knessetului au fost invitați să urmărească discursul președintelui Zelenski, despre care se spune, în surdină, că s-a erijat în atribuții pe care nu le are.

Israelul a condamnat ferm intervenția militară a Rusiei și trimite în continuare mari cantități de ajutor umanitar pentru refugiați.

 

Etichete Volodimir ZelenskiIsraelUcrainaKnesset(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live