Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CALENDAR CULTURAL Sâmbătă, 06 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Iulie 2015
Vizualizari: 1119
Comentează add

Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, apreciază că aplicarea de măsuri temporare în detrimentul dezvoltării pe termen lung ar fi o eroare.

Disciplina fiscală şi stabilitatea financiară, "o stare de normalitate"

radiojurnal

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu. Foto: RADOR.

Disciplina fiscală şi stabilitatea financiară trebuie să devină o stare de normalitate, susţine guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu.

Acesta apreciază că aplicarea de măsuri temporare în detrimentul dezvoltării pe termen lung ar fi o eroare, iar misiunea politicilor economice viitoare este să păstreze echilibrele macro-economice, restabilite cu greu după apariţia crizei.

"Efortul susţinut de consolidare fiscală a condus nu doar la eliminarea deficitului excesiv, ci şi la atingerea obiectivului pe termen mediu, de deficit structural la 1% la sfârşitul anului trecut. În acelaşi timp, producţia a revenit la nivelul din 2008, creşterea economică fiind acum nu doar robustă, ci şi sustenabilă", a spus Mugur Isărescu.

Şi preşedintele României, Klaus Iohannis, a punctat faptul că dezvoltarea ţării trebuie să se bazeze pe responsabilitate şi sustenabilitate.

El a adăugat că nu ne mai putem permite experimente economice sau politici publice cu jumătăţi de măsură, mai ales când acestea atentează la aspiraţiile noastre de libertate şi prosperitate pe termen lung şi a dat exemplul noului Cod Fiscal pe care îl analizează pentru a decide dacă îl va promulga sau nu.

"Cred că nu ar trebui să ne preocupe doar scăderea taxelor, ci şi maniera în care se face aceasta. În plus, aflaţi totuşi în prag de an electoral, trebuie să înţelegem distanţa dintre tentaţia politică şi realitatea economică", a declarat Klaus Iohannis.

Prim-ministrul Victor Ponta a spus că nu se aştepta ca preşedintele Klaus Iohannis să critice Codul Fiscal, având în vedere că a fost discutat timp de un an de zile şi că documentul a fost adoptat de majoritatea parlamentarilor, inclusiv de către liberali.

"Codul ăsta Fiscal a fost votat în unanimitate după dezbateri în parlament. Acum, eu bănuiesc că toţi specialiştii de la finanţe ştiu ce au făcut şi sunt convins că avem mare nevoie de acest Cod Fiscal ca să păstrăm creşterea economică, crearea de locuri de muncă şi să reducem decalajul între România şi celelalte ţări europene", a afirmat premierul. 


Etichete BNRMugur IsărescuCod Fiscaleconomiestabilitate fiscalăKlaus Iohannisprim-ministrul Victor Pontataxe şi impoziteTVAdezvoltarepromulgare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live