Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţ Hîrţescu

13 Noiembrie 2019
Vizualizari: 3424
Comentează add

Dirijorul român Cristian Măcelaru va conduce Orchestra Naţională a Franţei.

Dirijorul român Cristian Măcelaru, invitat la Apel matinal Dirijorul român Cristian Măcelaru, invitat la Apel matinal - Conține audio

petrut-hirtescu

Dirijorul Cristian Măcelaru. Foto: bucurestifm.ro.

"Pentru mine arta este un mod de a comunica", spune dirijorul român Cristian Măcelaru care va conduce Orchestra Naţională a Franţei, din anul 2021.

În vârstă de numai 39 de ani, el a devenit cunoscut la nivel internaţional în anul 2012, ca director muzical al Orchestrei Simfonice din Chicago.

În prezent, este director muzical şi dirijor al Festivalului de Muzică Contemporană Cabrillo, din California, şi director principal al Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii din Köln.

Invitat în această dimineaţă, la Radio România Actualităţi, el a menţionat că are săptămânal oportunitatea de a dirija mari orchestre ale lumii şi că este mândru că este român:

A păşi în urmele multor muzicieni români care peste tot în lume ne aduc nouă mândrie, ca fiind români, pentru că întâlnesc români în toate orchestrele lumii, în care dirijez, care sunt extraordinar de respectaţi şi de apreciaţi pe ceea ce fac, iar pentru mine faptul acesta, că fac parte din această tradiţie, care a avut posibilitatea să primească educaţia din România, e un lucru extraordinar, cu care mă mândresc de fapt. Deci nu e vorba numai de o singură persoană, pentru mine e vorba de o naţiune întreagă care într-un timp a pus un accent pe artă, pe cultură, pe educaţie şi cred că ar fi chiar foarte frumos să revenim acolo.

AUDIO: Cristian Măcelaru, invitat la Apel matinal.


Etichete Exclusiv RadioCristian Măcelarudirijor,Orchestra Nationala a Frantei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live