Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

25 Martie 2020
Vizualizari: 121
Comentează add

Directorul spitalelor publice pariziene se teme de o agravare a situației

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

 Foto Thomas SAMSON / AFP

În Franţa, directorul general al spitalelor publice pariziene, structura ce reuneşte aproximativ 40 de spitale de stat, a făcut apel la asigurarea mijloacelor necesare pentru îngrijirea bolnavilor contaminaţi cu COVID-19, avertizând că se teme de o agravare a situaţiei în weekendul care se apropie.
 
Regiunea Île-de-France, din care fac parte Parisul şi localităţile din jurul său, este cel mai grav afectat în acest moment din întreaga Franţă, înregistrând cel mai mare număr de cazuri confirmate, aproape 7.000.
 
Peste o mie de pacienţi sunt în stare gravă, în serviciile de reanimare. Foarte îngrijorat de evoluţia epidemiei, directorul spitalelor pariziene, Martin Hirsch, a estimat că mai are doar trei zile până când se vva confrunta cu o creştere importantă a numărului de cazuri şi a făcut apel la guvern să ia măsuri urgente.
 
El a cerut aparate de respiraţie pentru fiecare bolnav grav, întărirea echipelor medicale şi asigurarea stocurilor de medicamente şi materiale de protecţie necesare.
 
De asemenea, în opinia lui, echipele angajate în lupta cu epidemia trebuie să primească urgent prime, pentru a fi stimulate în condiţiile în care sunt foarte expuse şi fac eforturi supraomeneşti să controleze situaţia.
 
Preşedinta regiunii Île-de-France, Valérie Pécresse, a lansat astăzi un apel celor 15.000 de elevi din şcolile care formează asistenţi medicali, pentru a veni să lucreze în spitalele pariziene.
 
În paralel, sunt în curs de amenajare săli de sport şi alte spaţii pentru a fi transformate în centre de depistare, după ce guvernul a decis să treacă la faza de testare generalizată la nivel naţional. Dacă în prezent se fac 9.000 de teste pe zi, până la sfârşitul săptămânii viitoare autorităţile au anunţat că se va ajunge la 29.000 pe zi. 
 
(PH)
 

Etichete Frantacoronavirusspitale(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live