Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Octombrie 2018
Vizualizari: 1430
Comentează add

Directorul onorific al INFP, Gh. Mărmureanu spune că astfel de exerciţii sunt importante pentru a se şti cum trebuie acţionat în asemenea situaţii.

Directorul onorific al INFP, Gh. Mărmureanu, la RRA #ExercitiuSeism2018 Directorul onorific al INFP, Gh. Mărmureanu, la RRA #ExercitiuSeism2018 - Conține audio

radiojurnal

Directorul onorific al INFP, Gheorghe Mărmureanu. Foto: Agerpres

Directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului, Gheorghe Mărmureanu, atrage atenţia asupra problemelor de proiectare şi de construire a clădirilor, în contextul exerciţiului de cutremur care se derulează în prezent.

Invitat la Radio România Actualităţi, el a precizat că astfel de exerciţii sunt importante pentru a se şti cum trebuie acţionat în asemenea situaţii.

Gheorghe Mărmureanu a mai spus că, totuşi, în opinia sa, un cutremur catastrofal nu este probabil în viitorul apropiat.


Gheorghe Mărmureanu: Este bine că ne pregătim pentru populație, să fie conștienți că trebuie să-și facă case corect, să fie proiectate corect, să fie executate corect. Avem o carte de vreo 600 de pagini, în care arătăm pentru fiecare metru pătrat la ce acceleraţie să proiecteze, la ce intensitate şi la ce frecvență fundamentală a terenului. Structura geologică a acestei arii extracarpatice - și mă refer la București, în special - va face ca să fie acceleraţii nu atât de mari, dar să fie perioade fundamentale mari, ceea ce va afecta foarte puternic clădirile foarte înalte. Dar mă gândesc că proiectanții actuali care proiectează clădiri de 30-40 de nivele în București știu treaba asta, că, părerea mea, viitorul mare cutremur va fi puternic decât 7,5. Cred că va fi de foarte mare adâncime, dar, în momentul de față, orice analiză pe care am făcut-o nu arată că poate fi un cutremur catastrofal la această oră.

AUDIO: Directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului, Gheorghe Mărmureanu, in direct la Radio România Actualități.


Etichete exclusiv radioexercitiu seism 2018Directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a PământuluiGheorghe Mărmureanurracutremur

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live