Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi (R) Vineri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Ianuarie 2022
Vizualizari: 373
Comentează add

COVID-19 intră acum în al treilea an și ne aflăm într-un moment critic, a declarat Tedros Ghebreyesus.

Directorul OMS, Tedros Ghebreyesus: Omicron nu va aduce sfârșitul pandemiei

radiojurnal

  Sigla Organizației Mondiale a Sănătății, Geneva. Foto- Fabrice COFFRINI / AFP

Varianta Omicron nu va aduce sfârșitul pandemiei, avertizează directorul Organizației Mondiale a Sănătății.

COVID-19 intră acum în al treilea an și ne aflăm într-un moment critic, a declarat ieri la o conferință de presă Tedros Ghebreyesus. A spus că este momentul ca statele lumii să lucreze împreună pentru a pune capăt fazei acute a pandemiei.

Ar fi nevoie de măsuri care să înlăture inechitățile din domeniul administrării în vaccinurilor, de o supraveghere atentă a circulației variantelor de coronavirus și de restricții adaptate la situația sanitară.

Sunt metode, a mai spus șeful OMS, care pot duce în acest an la depășirea fazei acute a crizei sanitare.

Tedros Ghebreysus: Ştim că toată lumea s-a săturat de pandemie, că oamenii au obosit de la atâtea restricții de mișcare, de călătorie, de limitare a unor libertăți, știm că economiile și afacerile au avut și au încă de suferit şi că multe guverne depun eforturi considerabile pentru a găsi un echilibru între ceea ce este eficient și ceea ce este acceptabil pentru oameni. Fiecare țară se află într-o situație unică și trebuie să găsească propria cale de a ieși din fază acută a pandemiei cu mare atenție. Organizația Mondială a Sănătății va continua să lucreze la nivel național, regional și global pentru a oferi strategiile și instrumentele necesare. Dacă țările acționează în mod corespunzător, putem ieși din fază acută la pandemiei în acest an. Putem să nu mai considerăm COVID-19 drept o urgență sanitară mondială.
 
Duminică, 30 ianuarie, se vor împlini doi ani de când Organizația Mondială a Sănătății a catalogat COVID-19 drept urgență sanitară mondială; este cel mai ridicat nivel de alertă. 
 

Etichete pandemieomicronOMSTedros Ghebreyesus(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live