Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ, Shanghai

8 Mai 2020
Vizualizari: 745
Comentează add

Directorul Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, spune că există numeroase incertitudini legate de impactul medical şi economic al pandemiei cu noul coronavirus.

Directorul FMI face apel la cooperare pentru contracararea pandemiei

sergiu-stet-shanghai

   Directorul FMI, Kristalia Gheorghieva    Foto: Arhivă.

Directorul Fondului Monetar Internaţional a declarat vineri, 8 mai, că o retragere către protecţionism ar putea slăbi perspectivele redresării globale, într-un moment în care este posibil să apară "mai multe scenarii adverse", în funcţie de evoluţia pandemiei.

Kristalina Georgieva a afirmat, în cadrul unui eveniment online găzduit de Institutul Universitar European, că există, încă, numeroase incertitudini legate de impactul medical şi economic al pandemiei cu noul coronavirus.

Întrebată cât este de preocupată de faptul că tensiunile tot mai ridicate dintre SUA şi China ar putea pune în pericol economia globală, Georgieva a spus: "Este de o importanţă uriaşă să rezistăm la ceea ce ar putea fi o tendinţă naturală de a ne retrage în interiorul frontierelor noastre." Reluarea comerţului global este crucială pentru a garanta o redresare a economiei globale, a subliniat şefa FMI. 


Etichete pandemieFMIeconomieKristalina Georgieva

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live