Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

27 Iulie 2010
Vizualizari: 1243
Comentează add

Potrivit unui comunicat al companiei petroliere British Petroleum (BP) directorul executiv Tony Hayward va demisiona, la 1 octombrie 2010.

Directorul executiv British Petroleum demisionează

ioana-dogaru

Directorul executiv al  companiei petroliere British Petroleum (BP), Tony Hayward. Foto: AFP.

Directorul executiv al  companiei petroliere British Petroleum (BP), Tony Hayward, se va retrage din funcţie de la 1 octombrie, potrivit unui comunicat al companiei.

Tony Hayward va fi înlocuit de Robert Dudley, care în prezent este director executiv responsabil de gestionarea dezastrului din Golful Mexic.

BP urmează să vândă active de până la 30 de miliarde de dolari în următoarele 18 luni pentru a finanţa costurile deversării din Golful Mexic, transmite Reuters.

Acoperirea costurilor legate de accidentul ecologic din Golful Mexic a provocat companiei BP o pierdere netă de peste 17 miliarde de dolari în trimestrul al doilea.

Tony Hayward a declarat că se va simţi responsabil pentru "tragedia îngrozitoare" din Golful Mexic, "indiferent cine va fi găsit vinovat, în cele din urmă.", informează CNN.

Platforma exploatată de British Petroleum, s-a scufundat la 22 aprilie după o explozie şi un incendiu produse cu două zile mai devreme.

Unsprezece muncitori au fost ucişi în explozia iniţială pe platforma Horizon, iar de atunci s-au scurs milioane de barili de petrol în mare, provocând o catastrofă ecologică fără precedent.

    

Etichete Catastrofa ecologică din Golful MexicBPdirectordemisieTony HaywardGolful MexicRobert Dudley

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live