Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

23 Februarie 2021
Vizualizari: 65
Comentează add

Directorii companiilor de stat au fost avertizați, astăzi, de ministrul Energiei, Virgil Popescu, că este momentul să facă proiecte eligibile pentru a atrage finanțările europene.

Directorii companiilor de stat, avertizați de ministrul Energiei

florin-lepadatu

 Ministrul Economiei, Virgil Popescu. Foto: Gov.ro.

Directorii companiilor de stat au fost avertizați, astăzi, de ministrul Energiei, Virgil Popescu, că este momentul să facă proiecte eligibile pentru a atrage finanțările care sunt disponibile prin intermediul instrumentelor europene și bancare.
 
Păstrarea lor în funcție depinde de modul în care se implică pentru realizarea proiectelor, a spus ministrul, la o dezbatere organizată de Ziarul Financiar. El a precizat că România are la dispoziție aproximativ 12 miliarde de euro, fonduri pe care le poate atrage, pentru investiții în energie.
 
Virgil Popescu: Sunt bani în fondul de modernizare, dacă ne uităm la prețul certificatului de CO2, astăzi de 40 de euro, vorbim de vreo șase miliarde de euro. Cererea este mai mare, dar avem și Planul Național de Reziliență, avem și Cadrul Multianual, bugetul Uniunii Europene, deci, sunt posibilități, avem și Fondul de "Tranziție Justă", deci, bani sunt, problema este să existe proiecte, pe asta trebuie să ne calăm, și proiecte nu pot să existe decât dacă fiecare companie își examinează acele strategii pe care le-au cerut și le-au finalizat anul trecut, și pe fiecare proiect pe care și l-au propus au echipă care lucrează numai pentru acel proiect și dau înainte cu acel proiect.
 

Etichete Virgil Popescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live