Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Vineri, 18 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

3 Mai 2017
Vizualizari: 1145
Comentează add

11 directori de la CFR Marfă şi de la REMAT Călăraşi au fost ridicaţi de poliţie şi vor fi duşi la sediul DIICOT Timişoara.

Directori de la CFR Marfă şi REMAT Călăraşi, duși la DIICOT Timișoara

diana-surdu

Foto: Diana Surdu.

11 directori de la CFR Marfă şi de la REMAT Călăraşi au fost ridicaţi de poliţie şi vor fi duşi la sediul DIICOT Timişoara.

Sunt cercetaţi într-un dosar cu un prejudiciu de peste 6 milioane de euro.

De dimineaţă procurorii şi poliţiştii  fac perchezitii la toate regionalele CFR Marfă, iar cu puţin timp în urmă a avut loc şi o declaraţie de presă, privind acest nou caz de corupţie, la Direcţia Generală Antifraudă din Ministerul de Interne.

Specialiştii DGA au făcut 20 din cele 63 de percheziţii din dosar.

Au fost ridicate documente de la trei instituţii publice: CFR Marfă, unde au fost percheziţionate birourile conducerii societăţii, Bursa de Mărfuri Bucureşti şi REMAT Călăraşi.

Iar în urmă cu câteva momente de la sediul Direcţiei a plecat primul transport cu inculpaţi către sediul DIICOT Timişoara, în care se aflau directorul general, fostul director Mihai Crăciun, directorul economic-financiar Pavel Bărbuleţ, dar şi şeful REMAT.

Anchetatorii spun că grupul infracţional a acţionat pe trei paliere: conducerea executivă a CFR Marfă, pe de o parte, funcţionarii din sucursalele societăţii din Timişoara, Braşov, Iaşi, Galaţi, Craiova, Cluj, Constanţa şi reprezentanţii REMAT Călăraşi.

Inculpaţii au subevaluat bunurile societăţii de transport prin ofertarea pe Bursa de Mărfuri Bucureşti, în baza unei proceduri de licitaţie deschisă, a 2.450 de vagoane pe roţi la preţ de fier vechi, deşi deşeurile provenite din casare se încadrau în categoriile fier vechi greu şi special oţel, cu o valoare de piaţă superioară.


Etichete cfr marfaperchezitiidiicot timisoararemat calarasi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live