Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

31 Martie 2019
Vizualizari: 547
Comentează add

Comercianţii vor fi obligaţi să-i informeze pe consumatori în privinţa dublului standard, după adoptarea de către ambasadorii statelor UE a Directivei Omnibus.

Directiva Omnibus. Reguli noi în domeniul protecției consumatorilor

radiojurnal

Comercianţii vor fi obligaţi să-i informeze pe consumatori în privinţa dublului standard, după adoptarea de către ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene a aşa-numitei Directive Omnibus.

Ministrul economiei, Nicolae Bădălău, a declarat, pentru Radio România Actualităţi, că vor fi înfiinţate laboratoare de control în cadrul Autorităţii Naţionale de Protecţie a Consumatorului care să analizeze în special calitatea produselor:

Nicolae Bădălău: Un produs cu o etichetă și cu un ambalaj din Vest, aceeași calitate, același gust, aceleași ingrediente de aceeași calitate trebuie să o ai și în Est şi, respectiv, şi în România. Este o protecție și vizavi de cetățean, de sănătatea lui şi de ceea ce merită, până la urmă, pentru că am avut cazuri în care am avut suspiciuni și chiar realităţi, de foarte multe ori, că acelaşi produs în România are alt gust, comercianţii în general spunând că încearcă să adapteze la preferințele românilor.


Realizator: Textul Directivei Omnibus va ajunge în plenul Parlamentului European în cea de-a doua parte a lunii viitoare.


Etichete Preşedinţia României la Consiliul UEuedirectiva omnibuscomerciantilaboratoareanpcetichete

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live