Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Septembrie 2015
Vizualizari: 1151
Comentează add

Sprijinirea capitalului românesc în Uniunea Europeană şi în afara ei trebuie să fie prioritatea diplomaţiei economice de la Bucureşti.

Diplomaţia economică, prioritate pentru Bucureşti

radiojurnal

Foto: europeanul.org.

Sprijinirea capitalului românesc în Uniunea Europeană şi în afara ei trebuie să fie prioritatea diplomaţiei economice de la Bucureşti.

Această temă a fost dezbătută în cadrul reuniunii anuale a Diplomaţiei Româneşti, care a început, astăzi, cu o discuţie pe teme economice.

Preşedintele Camerei De Comerţ a României, Mihai Daraban, a subliniat că dplomaţii români trebuie să colaboreze strâns cu oamenii de afaceri din ţară, pentru a le promova eficient interesele.

Ambasadorul Lazăr Comănescu a susţinut că oamenii de afaceri români trebuie să aibă curajul de a pătrunde şi pe pieţe din afara Uniunii Europene, care sunt foarte profitabile şi unde pot chiar să promoveze interesele economice ale Uniunii Europene.

"Este timpul să revigorăm substanţial relaţiile noastre economice cu lumea exterioară Uniunii Europene. Nu înseamnă câtuşi de puţin diminuarea importanţei segmentului Uniunea Europeană. Este absolută nevoie de un mult mai concentrat efort de valorificare a ceea ce înseamnă potenţialul pe care-l oferă alte zone, inclusiv folosind aici calitatea de membru al UE", a declarat Lazăr Comănescu. 


Etichete ştiri BucureştiMAEafeceri externepriorităţireuniune anualăNATOUEdiplomaţie economicăLazăr Comănescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live