Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dana Costea

16 August 2010
Vizualizari: 1612
Comentează add

Diplomatul român, acuzat de spionaj la Moscova, a fost declarat persona non grata de autorităţile ruse şi trebuie să părăsească Rusia în două zile, au anunţat serviciile secrete ruse, FSB.

Diplomat român la Moscova, declarat persona non-grata

dana-costea

Piaţa Roşie din Kremlin. Foto: Agerpres.

Diplomatul român, acuzat de spionaj, a fost declarat persona non grata şi trebuie să părăsească Rusia în două zile, au anunţat serviciile secrete ruse, FSB.

Într-un comunicat postat pe siteul FSB se precizează că Ministerul de externe al Federaţiei Ruse a protestat pe canale diplomatice faţă de ceea ce a numit  "activităţile incompatibile cu statutul diplomatic" ale diplomatului român.

Anterior, serviciul rus de securitate anunţase că a reţinut un diplomat român de rang înalt, care ar fi fost prins în timp ce ar fi încercat să obţină informatii militare secrete, potrivit RIA Novosti şi Reuters.

Un purtător de cuvânt al serviciilor secrete ruse (FSB)  a anunţat că este vorba de primul secretar al Ambasadei române la Moscova.

Reprezentantul FSB spune că diplomatul ar fi fost prins în flagrant în timp ce ar fi încercat să obţină informaţii militare secrete.

"Ministerul român de externe (MAE) nu comentează în acest moment asupra acestui subiect", a declarat pentru Radio România, directorul de comunicare al MAE, Doris Mircea.


Etichete Rusia,informaţii militare,servicii secrete,Ambasadă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live