Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

16 Noiembrie 2016
Vizualizari: 661
Comentează add

Încă două tamponări în lanţ s-au produs pe Autostrada Soarelui, miercuri dimineaţă.

Din nou accidente pe Autostrada Soarelui

alex-lancuzov

Foto: Alex Lancuzov

Încă două tamponări în lanţ s-au produs pe Autostarada Soarelui, miercuri dimineaţă.

Sunt mai multe maşini implicate, iar câteva persoane au fost rănite.

Dacă accidentele din urmă cu aproape două săptămâni s-au petrecut pe o ceaţă densă, acum pe carosabil era polei.

Potrivit primelor informaţii ale ISU Bucureşti - Ilfov, în urma carambolulilor, trei persoane sunt transportate la spital.

Reprezentanţii ISU au precizat că în accidente au fost implicate 17 maşini, dintre care 10 pe sensul către Constanţa, iar şapte spre Capitală.

Totodată, în urma accidentelor, 22 de persoane sunt evaluate medical.

La faţa locului acţionează cinci echipaje SMURD, unul de la descarcerare şi un altul pentru stingere.

Nu se explică de ce, în condiţiile în care temperaturile au fost negative, şi ştim că pe rampe şi pe poduri circulaţia aerului favorizează apariţia poleiului, nu s-a intervenit la timp cu material antiderapant. Nu am văzut măcar o lopată de nisip sau o mână de sare să se arunce pe rampa pasajului peste Centura Capitalei, la intrarea pe Autostrada Soarelui.

Totodată, nu am văzut ca un filtru, un echipaj de Poliţie Rutieră să îi tempereze pe şoferi, care venea dinspre Bucureşti. Adică, cele patru persoane rănite în accident nu au apucat să prindă viteză pe Autostrada Soarelui, pentru că tocmai aici, pe rampa de urcare, s-a produs această tamponare, cu 10 maşini implicate pe un sens şi 7 pe un alt sens.

Patru persoane au fost rănite şi transportate la spital. Din fericire, nu în stare foarte gravă, tocmai datorită lipsei de viteză la intrarea pe Autostrada Soarelui.

Acum, poliţiştii au întrerupt circulaţia pe sensul spre Constanţa, pe pasaj, efectuează măsurătorile. A venit şi o echipă de la Compania de Drumuri. Foarte interesant ar fi să aflăm ce au de spus cu privire la acest accident. Poliţiştii spun că şoferii nu au adaptat viteza la condiţiile de polei.

Este explicaţia lor standard, dar când ai un carosabil perfect curat pe Bulevardul Theodor Pallady, în Capitală, şi te trezeşti deodată că itnri pe un polei pe care nu prea poţi să îl vezi, ci doar să îl simţi, este greu de spus ce trebuie să faci, mai ales că aveai şi în faţă, poate, un accident, pentru că vorbim de mai multer accidente în lanţ. Acum au venit şi mai multe platforme, pentru a degaja carosabilul.

Pe sensul dinspre Constanţa nu este coadă, maşinile vin cu viteză redusă, pentru că s-a anunţat la timp acest accident şi pe acele panouri electronice de informare, despre care am spus, dar multe maşini vor să intre pe centură.

S-a format o coadă pe centură la bretelele de urcare pe autostradă.

Sunt mai multe tronsoane de pe Aurostrada Soarelui cu informare de polei, probabil tot în zona podurilor, tot în zona unde nu s-a intervenit la timp cu material antiderapant.

Evident, dat fiind faptul că sensul spre Constanţa încă este închis, de aproape o oră, cu restricţii de circulaţie, ne închipuim ce este pe Bulevardul Theodor Pallady şi pe Centura Capitalei. Dacă veniţi din sectorul 3, mergeţi spre Glina şi spre centură, pentru că aici continuă restricţiile.


Etichete Autostrada Soareluicarambol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live