Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

14 August 2011
Vizualizari: 2496
Comentează add

Filmul "Din dragoste cu cele mai bune intenţii", regizat de Adrian Sitaru, a câştigat trofeele pentru cea mai bună regie şi cel mai bun actor la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, în Elveţia.

"Din dragoste cu cele mai bune intenţii", premiat la Locarno "Din dragoste cu cele mai bune intenţii", premiat la Locarno - Conține video

paul-poterasi

Regizorul Adrian Sitaru (stânga) şi actorul Bogdan Dumitrache. Foto: AP.

Pelicula "Din dragoste cu cele mai bune intenţii", semnată de Adrian Sitaru, a câştigat trofeele pentru cea mai bună regie şi cel mai bun actor la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, în Elveţia, precizează Agerpres.

Actorul Bogdan Dumitrache a fost distins cu premiul pentru cea mai bună interpretare masculină într-un rol principal.
   
Din dragoste, cu cele mai bune intenţii", este cel de-al doilea succes al regizorului Adrian Sitaru la Locarno, după ce scurtmetrajul  său "Valuri" a câştigat în 2007 "Leopardul de Aur" în secţiunea "Leopards of Tomorrow".

Cea de-a 64-a ediţie a evenimentului s-a încheiat, sâmbătă seara, în prezenţa a numeroase vedete, printre care Gérard Depardieu, Claudia Cardinale, Daniel Craig şi Harrison Ford.

Cel mai important premiu al festivalului, Leopardul de Aur, a fost câştigat de coproducţia Argentina/ Elveţia "Deschide porţi şi ferestre".

Video: Promo-ul filmului "Din dragoste cu cele mai bune intenţii"(Sursă: youtube.com).Bogdan Dumitrache este absolvent al Academiei de Teatru si Film din Bucureşti şi s-a afirmat mai ales pe marele ecran.

În numai şase ani de carieră, Bogdan Dumitrache a jucat în câteva dintre cele mai titrate lung şi scurtmetraje ale momentului: "Trafic", regia Cătălin Mitulescu, "Moartea domnului Lăzărescu", regia Cristi Puiu, "Tramvaiul Andreei", regia Alex Iordăchescu, "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii", regia Cătălin Mitulescu, "Lecţia de box", regia Alexandru Mavrodineanu, "Portretul luptătorului la tinereţe", regia Constantin Popescu şi "Captivi de Crăciun", regia Iulia Rugină.
   
Adrian Sitaru este regizor, scenarist şi producător.

Lungmetrajul său de debut, "Pescuit sportiv", a primit două distincţii la Festivalul de Film de la Salonic 2008, Premiul Juriului la cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film Estoril, în 2008, dar şi Marele Premiu al secţiunii New Voices la Festivalul Internaţional de Film de la Palm Springs.


Etichete LocarnoElveţiafilmGérard DepardieuClaudia CardinaleDaniel CraigHarrison FordDin dragoste cu cele mai bune intenţiiAdrian SitaruBogdan Dumitrache

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live