Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 15 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Mai 2018
Vizualizari: 1178
Comentează add

Înmatricularea maşinilor cu ITP-ul expirat sau cu termen depăşit de înscriere în circulaţie va fi suspendată de duminică, 20 mai.

Din 20 mai, expirarea ITP duce automat la suspendarea talonului

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Înmatricularea maşinilor cu inspecţia tehnică periodică expirată sau cu termen depăşit de înscriere în circulaţie va fi suspendată de duminică, 20 mai.

În cazul în care sunt prinşi conducând astfel de autovehicule, şoferii riscă amenzi de până la 2.900 de lei, atrage atenţia comisarul şef Gelu Mareş, din cadrul Direcţiei Rutiere.

Gelu Mareş: Pentru dispunerea măsurilor, poliţistul se va asigura că vehiculul va fi scos cumva din partea carosabilă, într-un loc care să prezinte siguranţă şi să permită staţionarea lui, eventual într-o parcare, într-un spaţiu de servicii în cazul autostrăzilor. Sancţiunile care vin să corijeze cumva conduita conducătorului auto este amenda transformată în cifre ar 1.305 - 2.900 de lei, reţinerea certificatului de înmatriculare şi reţinerea plăcuţelor. În amebele cazuri de reţinere dovada este fără drept de a conduce.

Tot de duminică, la staţiile autorizate ITP, verificarea tehnică periodică va fi înregistrată video.

Reporterul RRA Alexandru Lancuzov, precizează că, din acest an, pentru maşinile mai vechi de 12 ani, Inspecţia Tehnică Periodică este obligatorie în fiecare an.


Etichete Înmatricularea maşinilorITP-ul expirattermen depăşit de înscriere în circulaţiesuspendatădirectia rutieraitp

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live