Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI (R) Miercuri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Buculei, Suceava

19 Septembrie 2018
Vizualizari: 435
Comentează add

Despre măsurile pe care le va lua Direcţia Agricolă Suceava în acest sens veţi afla detalii în emisiunile informative ale zilei.

Diminuarea răspândirii ambroziei, în atenţia Ministerului Agriculturii

mihaela-buculei-suceava

Ambrozie. Foto: Wikipedia.org

La Suceava, din ce în ce mai multe terenuri sunt lăsate în paragină, iar pe acestea creşte însă ambrozia, o buruiană care provocă alergii severe omului.

Diminuarea răspândirii plantei este în atenţia Ministerului Agriculturii şi chiar a organismelor europene.

Ambrozia mai este denumită şi 'iarba pârloagelor' şi s-a extins mai ales pe ogoare nelucrate din mai multe zone ale judeţului. Buruiana emite un polen alergen şi care, conform estimărilor, afectează zeci de oameni.

În prezent însă nu există o evidenţă a suprafeţele invadate de ambrozie, dar din primăvara acestui an a fost emisă Legea 62 privind combaterea buruienii ambrozia, recent fiind emise şi normele de aplicare.

Conform legii, care trebuie pusă în aplicare de anul viitor, deţinătorii terenurilor au obligaţia de a elimina ambrozia până ca aceasta să dea în floare. Asta pentru că polenul este cel care provoacă alergiile.

Pentru îndepărtarea plantei exista mai multe opriuni, în funcţie de posibilităţile financiare: cosit, smulgere sau ierbicidare.

Legea prevede şi amenzi pentru cei care nu respectă aceste obligaţii, care pot ajunge până la 20 de mii de lei pentru persoanele juridice.

Despre măsurile pe care le va lua Direcţia Agricolă Suceava în acest sens veţi afla detalii în emisiunile informative ale zilei.


Etichete Diminuarea răspândirii ambrozieiMinisterul Agriculturiiambroziesuceava

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live