Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

11 Iulie 2020
Vizualizari: 465
Comentează add

Proiectul de lege privind carantina și izolarea a fost dezbătut ieri de Comisia Juridică a Senatului mai bine de șapte ore.

Dificultăți juridice în textul legii privind carantina și izolarea

amalia-bojescu

Foto Agerpres

Proiectul de lege privind carantina și izolarea a fost dezbătut ieri de Comisia Juridică a Senatului mai bine de șapte ore.

Nu a fost dat un vot asupra raportului, așa cum se dorea, pentru că senatorii juriști nu au reușit să dezbată amendamentele la mai multe articole sensibile.

Comisia se va reuni din nou în această dimineață, înainte de ședința de plen, unde trebuie dat un vot decizional. 

Senatorii juriști au reușit să parcurgă majoritatea articolelor din textul proiectului de lege adoptat de Camera Deputaților.

Au rămas în discuție articolele care prevăd carantinarea și izolarea persoanelor infectate, astfel încât să le fie respectate drepturile și libertățile fundamentale.

Alte amendamente rămase în discuție vizează detașarea personalului medical și paramedical.

Proiectul de lege prevede, între altele, că aplicarea unui tratament se face doar pe baza consimțământului persoanelor infectate, iar cele care nu respectă măsura de carantină sunt obligate să suporte cheltuielile pe care aceasta le presupune.

De asemenea, în textul legii sintagma 'persoane suspecte de a fi infectate' a fost înlocuită cu noțiunea de 'persoane posibil infectate', iar bunurile aflate în domeniul public al statului și administrarea Ministerului Tineretului și Sportului pot fi utilizate pentru carantinarea sau izolarea persoanelor, iar cheltuielile se suportă de la bugetul de stat.


Etichete (ii)izolarecarantinalege

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live