Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 09 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Iulie 2017
Vizualizari: 719
Comentează add

Premierul slovac, Robert Fico, a cerut măsuri ferme, în urma reclamaţiilor că unele companii vând în Europa Centrală şi de Est produse de o calitate mai slabă.

Diferenţe de calitate la produse cu aceeaşi etichetă în vestul şi estul UE

radiojurnal

Premierul slovac, Robert Fico, a cerut măsuri ferme, în urma reclamaţiilor că unele companii vând în Europa Centrală şi de Est produse de o calitate mai slabă decât în restul continentului.

În Slovacia au fost semnalate probleme la mai multe tipuri de produse. Şeful Guvernului de la Bratislava susţine că nu poate tolera ca, de exemplu, ciocolata produsă în Austria să fie vândută în estul Europei la acelaşi preţ, dar să aibă o calitate mult sub cea din Vest.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a numit această practică inacceptabilă şi a dat asigurări că vor fi emise reglementări pentru a ajuta autorităţile naţionale să aplice directivele europene privind protecţia consumatorilor.

Diferenţe de calitate la unele produse vândute cu aceeaşi etichetă în vestul şi estul Europei au fost identificate şi în România, iar premierul Mihai Tudose a cerut vineri găsirea unei soluţii legale, prin care să fie comunicate public numele firmelor străine care consideră România o ţară - citez - "de mâna a doua", am încheiat citatul.


Etichete Diferenţe de calitateUEdublu standard

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live