Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Alegeri parlamentare 2020. Mesaje electorale Joi, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

28 Octombrie 2020
Vizualizari: 116
Comentează add

Diferența dintre gripă și Covid-19, doar prin teste de laborator

adriana-turea

 

Diferența dintre infecția cu virusul gripal și cea cu coronavirus poate fi făcută doar prin teste de laborator. De aceea, la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică a fost organizat un sistem de supraveghere care are ca scop stabilirea momentului în care încep să circule virusurile gripale.
 
Reporter: Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, doctor Adriana Pistol, a precizat că au o colaborare cu 180 de medici de familie sentinelă.
 
Adriana Pistol: Sunt împrăștiați în toate regiunile țării și care ne informează săptămânal câte cazuri au văzut cu semne și simptome care seamănă cu gripa, implicit cu infecția SARS-CoV-2 și de la care noi solicităm recoltarea de probe care sunt testate pentru ambele tipuri de viroză.
 
Reporter: De luna viitoare, 20 de spitale vor fi cuprinse într-un alt sistem de sentinelă și acestea vor trimite probe. Rezultatele acestot teste sunt date în 24 de ore. Astfel, medicii vor putea să pună diagnosticul mai ușor și pacienții să primească tratamentul adecvat.
 
(PH)

Etichete gripacovid-19teste(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live