Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU (sport si muzica) Miercuri, 17 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Noiembrie 2018
Vizualizari: 1243
Comentează add

Potrivit Dicționarului înființat de celebra instituție academică cu același nume, Cuvântul Anului pe 2018 este adjectivul ”toxic”.

Dicționarul Oxford a anunțat Cuvântul Anului pe 2018

radiojurnal

Foto: Pixabay.com

Cuvântul Anului pe 2018 este adjectivul ”toxic”, au anunțat editorii Dicționarului Oxford.


Ei au spus că pe site-ul dicționarului, termenul a înregistrat o majorare a căutărilor cu 45% față de anul trecut.


Sunt mai multe motive pentru care adjectivul ”toxic” a devenit atât de căutat.


”Toxic” poate fi interpretat în sens chimic, în sensul unei substanțe chimice nocive.


Editorii dicționarului au spus că o contribuție semnificativă la creșeterea notorietății cuvântului a avut-o cazul Skripal.


Este vorba de otrăvirea în Marea Britanie cu un agent neurotoxic a unui fost spion rus și a fiicei sale, caz care ”a trimis unde de șoc în toată lumea”.


Editorii de la Oxford au scris că ”permanenta atenție internațională acordată acestui caz”,  preocuparea tot mai mare pentru controlul ”accesului la substanțele chimice toxice” au făcut ca și cuvântul ”chimic”, alături de ”toxic”, să devină foarte căutat.


Interesul autorităților americane de a combate răspândirea ”deșeurilor toxice” a fost un alt motiv pentru care cuvântul ”toxic” a devenit mai căutat în 2018.


”Aer toxic” a fost iarăși un termen de care oamenii s-au arătat interesați. Editorii de la Oxford Dictionary au spus că ”poluarea aerului a devenit rapid o preocupare de sănătate publică”, momentul culminant atingându-se în 2018, când Organizația Mondială a Sănătății a publicat raportul său privind calitatea aerului respirat de copiii din întreaga lume.


”Mediu toxic” a fost o sintagmă de care oamenii s-au arătat interesați. Este vorba, spun editorii Dicționarului, de mediul de la locul de muncă. ”Relațiile toxice” sunt în legătură cu raportările la parteneri, părinți sau chiar politicieni, în vreme ce ”masculinitatea toxică” este legată de mișcarea #metoo care a adus la lumină unele acte de hărțuire sexuală din Statele Unite și nu numai.


Etichete cuvantul anuluioxfordtoxiccazul skripal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live