Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Carmen Gavrilă

5 Martie 2014
Vizualizari: 965
Comentează add

Ministrul de externe, Titus Corlăţean, şi omologul său ucrainean interimar, Andrii Deşciţa urmează să aibă o întâlnire la Kiev în perioada imediat următoare.

"Dialogul", soluţia pentru detensionarea situaţiei din Crimeea "Dialogul", soluţia pentru detensionarea situaţiei din Crimeea - Conține audio

carmen-gavrila

Secretarul de stat pentru afaceri strategice în ministerul de externe Bogdan Aurescu. Foto: captură youtube.com/tvr

Ministrul de externe, Titus Corlăţean, şi omologul său ucrainean, Andrii Deşciţa, au convenit, în cursul unei convorbiri telefonice la iniţitiva părţii române, să aibă o întâlnire la Kiev în perioada imediat următoare.

Şeful diplomaţiei române i-a explicat omologului său că Bucureştiul urmăreşte cu atenţie situaţia minorităţii române din Ucraina şi speră ca o nouă legislaţie în domeniu, în concordanţă cu normele europene, să fie adoptată cât mai curând.

România doreşte ca în elaborarea noii legislaţii să fie consultate minorităţile şi Comisia de la Veneţia - a explicat pentru "Apel matinal" secretarul de stat pentru afaceri strategice în Ministerul de Externe, Bogdan Aurescu.

"Faptul că există anumite evoluţii cu privire la protecţia minorităţilor nu reprezintă în niciun fel justificarea legală pentru acţiuni de forţă, pentru acţiuni de tip militar. Pentru aceste aspecte, ca ele să fie reglate, există întotdeauna la dispoziţie calea dialogului" a spus Bogdan Aurescu.

Secretarul de stat a afirmat că în cazul legii cu privire la limbile regionale sau minoritare, adoptarea ei a fost "o greşeală strategică" a guvernului nou instalat la Kiev.

Audio:  -  Secretarul de stat pentru afaceri strategice în Ministerul de Externe, Bogdan Aurescu, la "Apel matinal"


Etichete KievUcrainadialogexterneCrimeeaTitus CorlăţeanAndrii DeşciţaminoritateBogdan Aurescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live