Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski

27 Iunie 2019
Vizualizari: 590
Comentează add

Întâlnirea nu va fi un summit în formulă completă și nu are o agendă fixă, subiectele urmând să fie stabilite de către cei doi lideri.

Dialog Vladimir Putin şi Donald Trump la reuniunea G20 din Japonia

alexandru-beleavski

 Vladimir Putin și Donald Trump.                  Foto: Arhiva.

Liderul rus Vladimir Putin se va întâlni cu preşedintele american, Donald Trump, şi cu premierul britanic, Theresa May, aflată la final de mandat, în această săptămână, la summitul G20 din Japonia. 

Președinții Vladimir Putin și Donald Trump vor avea sâmbătă, 29 iunie, în marginea summitului G20 de la Osaka, din Japonia, prima lor întâlnire bilaterală după aproape un an, pe fondul degradăii relațiilor bilaterale la un nivel fără precedent în perioada post-Război Rece.

Confirmând întâlnirea, anunțată anterior de Casa Albă, asistentul liderului rus, Iuri Uşakov, a precizat că ea va începe în jurul orei 14, ora locală, 8 dimineața la București, și va dura aproximativ două ore. Întâlnirea nu va fi un summit în formulă completă și nu are o agendă fixă, subiectele urmând să fie stabilite de către cei doi lideri.

Iuri Ușakov a menționat între acesta starea relațiilor ruso-americane, problemele stabilității strategice, problemă iraniană, criza din Venezuela, Siria, Afganistanul, Ucraina. El a reafirmat cu această ocazie îngrijorările Rusiei legate de decizia Statelor Unite a se retrage din tratatul cu Moscova privind lichidarea forțelor nucleare intermediare și viitorul incert al tratatului START privind reducerea armelor nucleare ofensive.


Etichete G20G 20summitJaponiaRusiaSUADonald TrumpVladimir PutinTheresa May,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live