Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

26 Octombrie 2016
Vizualizari: 647
Comentează add

La noi, pescuitul are mare nevoie de bani, iar cel costier mult rămas în urmă nu face excepţie.

Dezvoltarea sectorului piscicol Dezvoltarea sectorului piscicol - Conține audio

george-nuta

Dezvoltarea sectorului piscicol din România beneficiază de fondurile prevăzute în programul operaţional elaborat de Comisia Europeană pentru acest domeniu.

La noi, pescuitul are mare nevoie de bani, iar cel costier mult rămas în urmă nu face excepţie.

L-am rugat pe domnul Ciceronis Cumpănăşoiu, director general în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, să ne spună pentru început cât primeşte pescuitul costier din banii europeni.

AUDIO: Europa verde. Euranet Plus.

Ciceronis Cumpănăşoiu: 80% finanţare din totalul cheltuielilor eligibile, pentru beneficiarii privaţi din pescuitul costier la scară mică.

Reporter: Îmbunătăţirea condiţiilor de mediu este prioritară.

Ciceronis Cumpănăşoiu: Ca orice proiect care se dezvoltă pe bani care vin de la Uniunea Europeană, unul dintre principalele criterii este respectarea condiţiilor de mediu sau îmbunătăţirea lor.

Reporter: Fără îndoială, domnule director, că necesităţile sectorului sunt foarte mari. Înţeleg că aţi avut discuţii cu pescarii, cu asociaţiile, care este situaţia?

Ciceronis Cumpănăşoiu: Întreg programul operaţional pe care noi l-am dezvoltat este făcut în cadrul regulamentului Comisiei Europene 508 şi care ne-a dat cadrul legislativ european pentru a ne putea dezvolta, însă modul în care noi am elaborat programul operaţional a fost în strânsă colaborare cu asociaţiile de pescari, asociaţiile de producători din acvacultură, procesatorii, comercianţii de peşte. Toate aceste segmente au lucrat şi s-au adunat toate nevoile, toate necesităţile din pescuitul românesc.


Etichete ueeuranet pluseuropa verdepescuitmadrciceronis cumpanasoiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live