Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

7 Decembrie 2020
Vizualizari: 295
Comentează add

Dezinfectanți insuficienți la termocentrala Mintia

ilie-pintea

 Sediul Complexului Energetic Hunedoara. Foto: Arhivă/ Ilie Pintea

La Termocentrala Mintia este în continuare focar de COVID și, ce-i mai grav, substanțele dezinfectante nu sunt suficiente.
 
Sindicatele acuză administrația Complexului Energetic Hunedoara de dezinteres în această privință.
 
Reporter: Ilie Pintea - Imaginile publicate de sindicaliștii de la Termocentrala Mintia pe o rețea de socializare arată vestiare și băi neîntreținute și chiar dacă focarul de COVID-19 de aici s-a redus în ultima săptămână, oamenii spun că dezinteresul administrației poate duce din nou la agravarea problemelor.
 
De mai multe luni nu mai există personal pentru curățenie, iar spațiile comune sunt întreținute de angajații de aici, care în ultima vreme nu au mai primit nici măcar materiale pentru curățenie.
 
Cristian Iştoc, președintele Sindicatului "Solidaritatea" Hunedoara: Din păcate, avem două decese, un salariat confirmat COVID. A scăzut numărul, că am avut 21 la moment dat, dar la partea de igienă, de curățenie încă nu s-a intervenit. Din păcate, femeile de serviciu au fost date afară, noi de ani buni facem curățenia cu personal propriu, dar în ultimul timp, din lipsă de materiale de curăţat, situaţia arată cum arată.
 
Reporter: Sindicaliștii au sesizat inclusiv Prefectura Județului Hunedoara cu privire la aceste aspecte, iar în ceea ce privește conducerea Complexului Energetic Hunedoara, aceasta nu a luat încă nicio măsură.
 
Administratorul special, Cristian Roșu, a declarat că va sesiza administratorul judiciar al unității, pentru a cere contractarea unor servicii de dezinfecție atât la exploatările miniere, cât și la cele două termocentrale, însă până în prezent nu s-a întâmplat nimic. 
 
(PH)
 

Etichete Termocentrala Mintiadezinfectanticovid-19(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live