Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

10 Noiembrie 2009
Vizualizari: 3074
Comentează add

Cercetătorii au găsit o substanţă care ar putea ucide virusul AH1N1.

Dezinfectant anti AH1N1

Virusul gripei noi, care de curând beneficiază de un vaccin controversat, se pare că va putea fi combătut şi cu ajutorul unei substanţe cu rol dezinfectat, deosebit de eficientă.

Un grup de cercetători din Coreea susţine că a reuşit în premieră mondială să realizeze o nouă compoziţie chimică cu efecte letale pentru AH1N1, dar care nu afectează negativ mediul înconjurător şi care este foarte uşor de preparat.
 

Oamenii de ştiinţă au descoperit că apa ozonificată în combinaţie cu acidul hidrocloric dezactivează virusul într-un mod foarte eficient şi poate fi un dezinfectant cu efecte extrem de importante în privinţa limitării răspândirii gripei porcine.

De regulă, acest acid distruge bacteriile din tractul intestinal, dar este utilizat şi pentru îndepărtarea petelor sau a unsorii.

Experţii susţin că folosirea acestei substanţe pentru dezinfectarea şi igienizarea unor suprafeţe se face fără a afecta în vreun fel mediul sau sănătatea umană.

Totodată, se estimează că această substanţă are costuri de producţie mult mai mici, în comparaţie cu alte tipuri de dezinfectanţi, folosiţi în acest moment în întreaga lume pentru combaterea gripei porcine.
 

Cu toate că apa acidă ionizată poate dezactiva doar parţial virusul AH1N1, specialiştii au observat că efectul de sterilizare apare prin adăugarea a 10 mg/litru de gaz ozonic (folosit în special în intervenţiile stomatologice), adică printr-o aciditate puternică. Conform testelor de laborator, se pare că prin această combinatie pH-ul scade de la valoarea 7 la 4.

De asemenea, această combinaţie este capabilă să distrugă virusul în doar cinci minute (potrivit experţilor, noua substanţă are un efect sinergic şi poate fi activă în cazul a nu mai puţin de 430.000 de virusuri existente în mediul înconjurător).

Cu toate că apa acidă ionizată poate dezctiva doar parţial virusul AH1N1, specialiştii au observat că efectul de sterilizare apare prin adăugarea a 10 mg/litru de gaz ozonic (folosit în special în intervenţiile stomatologice), adică printr-o aciditate puternică.

Conform testelor de laborator, se pare că prin această combinaţie pH-ul scade de la valoarea 7 la 4.

De asemenea, această combinaţie este capabilă să distrugă virusul în doar cinci minute (potrivit experţilor, noua substanţă are un efect sinergic şi poate fi activă în cazul a nu mai puţin de 430.000 de virusuri existente în mediul înconjurător).
 


Etichete antivirus,dezinfectant,ah1n1,bacterie,substanţă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live