Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA (R) Miercuri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Martie 2016
Vizualizari: 796
Comentează add

Comisia juridică a Camera Deputaţilor va lua în dezbatere săptămânal propunerile de modificare a codurilor penale.

Dezbaterile pe modificarea codurilor penale, reluate după 15 martie

radiojurnal

Foto: cdep.ro.

Comisia juridică a Camera Deputaţilor va lua în dezbatere săptămânal începând din 15 martie propunerile de modificare a codurilor penale, dintre care peste 60 sunt decizii ale Curţii Constituţionale.

Calendarul va fi stabilit împreună cu Înalta Curte de Casaţie şi Ministerul Justiţiei.

Preşedintele Comisiei Juridice, deputatul conservator Bogdan Ciucă, a menţionat că prioritare sunt proiectele pentru care s-au solicitat clarificări din partea Curţii Constituţionale.

Bogdan Ciucă: "Vă reamintesc ca avem peste 30 de decizii ale Curţii Constituţionale privind cele două coduri, vreo 34 de iniţiative legislative care au în vedere cele două coduri, avem şi ordonanţe, avem şi proiecte de la guvern, avem şi proiecte de la parlamentari, deci s-au adunat destul de multe şi suntem foarte des sesizaţi de către profesionişti, care simt nevoia clarificărilor rezultate ca urmare a deciziilor de Curte, a aplicării unor directive ş.a.m.d.".

Subiectul a revenit în atenţie după ce raportul MCV sublinia că reforma codurilor juridice trebuie încheiată rapid printr-un acord în parlament care să respecte opiniile instituţiilor judiciare, a transmis redactorul RRA Angela Matei.


Etichete Comisia juridică a Camera Deputaţilordezbaterecurtea constitutionalamodificarea codurilor penaleiccjbogdan ciucamcvministerul justitiei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live