Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ- continuare Miercuri, 03 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

24 Aprilie 2019
Vizualizari: 402
Comentează add

Comisia parlamentară specială pentru legile justiţiei a aprobat marţi rapoartele la proiectele de modificare a Codului Penal şi a celui de Procedură Penală.

Dezbateri şi vot la modificările Codului Penal

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

Comisia parlamentară specială pentru legile justiţiei a aprobat marţi rapoartele la proiectele de modificare a Codului Penal şi a celui de Procedură Penală în forma adoptată de Senat, fără niciun amendament al opoziţiei.

Proiectele urmează să intre miercuri în dezbaterea şi votul Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

Reporter Andrei Şerban: "Majoritatea PSD-ALDE, susţinută de UDMR, a respins în comisie toate amendamentele depuse de USR şi PNL şi a adoptat modificările la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală aşa cum au venit de la Senat.

Preşedintele Comisiei, deputatul PSD Florin Iordache, a susţinut că au fost adoptate articolele care respectă deciziile Curţii Constituţionale.

Florin Iordache: "E un exerciţiu democratic, pe care pot să îl înţeleg, că nu îşi doresc intrarea în vigoare, dar până pleacă Parlamentul în vacanţă, indiferent cât va tergiversa preşedintele sau opoziţia, aceste două Coduri, cu articolele declarate constituţionale, va fi obligat preşedintele să le promulge."

Deputatul USR Stelian Ion a atras atenţia că modificările aduse Codului Penal şi Codului de Procedură Penală îi vor favoriza pe toţi infractorii, nu numai pe cei acuzaţi de corupţie.

Stelian Ion: "Se va da votul final în Camera Deputaţilor pe cele mai importante legi.

Este cea mai gravă situaţie din ultimii doi ani de zile din punct de vedere legislativ, pentru că aceste modificări îi ajută în mod substanţial pe infractori.

Vorbim nu doar de cei care au săvârşit fapte de corupţie, ci vorbim şi de cei care săvârşesc fapte cu violenţă, de traficanţi de arme, de droguri, de toate aceste infracţiuni grave."

Proiectele de legi privind modificările Codului Penal şi Codului de Procedură Penală vor fi dezbătute şi votate miercuri în Camera Deputaţilor, care este for decizional."


Etichete ParlamentCamera Deputaţilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live