Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 Marţi, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Februarie 2018
Vizualizari: 442
Comentează add

Preşedintele Cartel Alfa, B. Hossu, crede că doar schimbarea Codului Fiscal ar rezolva măsurile discriminatorii, spune el, între cei care lucrează program normal şi cei part-time.

Dezbateri pe tema ultimelor modificări în legislaţia muncii

radiojurnal

Preşedintele Comisiei Economice a Senatului, Florin Câţu, a anunţat că o va invita săptămâna viitoare pe Lia Olguţa Vasilescu, ministrul muncii, să prezinte în cadrul acestui for măsuri adoptate.

PNL a organizat astăzi o dezbatere pe tema ultimelor modificări în legislaţia muncii.


Reporter: Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, Dumitru Coarnă, a declarat astăzi că 8.000 de angajaţi din cadrul Ministerului de Interne au salariile diminuate cu 10%.


Dumitru Coarnă: Avem 8.000 de angajaţi, se poate ajunge până la 5-600 de lei, iar în procente, într-o medie, vorbim de 10% net vor fi salariile diminuate în această zonă operativă. Vorbim de criminalist, vorbim de judiciar şi de poliţia rurală.


Reporter: La rândul său, preşedintele Cartel Alfa, Bogan Hossu, crede că doar schimbarea Codului Fiscal ar rezolva măsurile discriminatorii, spune el, între cei care lucrează program normal şi cei cu program part-time.

Această ordonanţă, spune el, a încălcat inclusiv procedurile de aplicare.


Bogdan Hossu: Ordonanţa nu a trecut prin comisia de dialog social, a fost introdusă în CES fără semnătura nici măcar a Ministerului Muncii, dar trebuia a Ministerului Finanţelor şi a Ministerului Justiţiei, încerca încă o discriminare realizată. Ea se aplica numai personalului cu timp parţial din sectorul bugetar, neaplicându-se uniform sistemul pentru toţi lucrătorii care lucrează cu contracte cu timp parţial.

Reporter: Preşedintele PNL, Ludovic Orban, s-a declarat împotriva ordonanţelor de urgenţă.
Ludovic Orban: 90% din ordonanţele de urgenţă care au fost emise nici măcar nu se ştia că or să fie emise din parlamentarii din majoritatea parlamentară, d-apoi de parteneri sociali sau de societate în ansamblul, iar când se va schimba vreodată Constituţia trebuie interzise ordonanţele de urgenţă, pentru că atâta timp cât se va permite unui guvern să emită ordonanţe de urgenţă la cum funcţionează guvernul, nu va fi democraţie.


Reporter: Preşedintele Comisiei Economice a Senatului, liberalul Florin Câţu, a anunţat că o va invita săptămâna viitoare pe Olguţa Vasilescu, ministrul muncii, să prezinte în cadrul acestui for măsurile adoptate şi să explice ceea ce el a numit antagonismul practicat între sistemul public şi cel privat.


Realizator: Amintim că ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a vorbit ieri despre evoluţia salariilor, după aplicarea legii în domeniu şi după trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. Una dintre concluzii: veniturile celor care muncesc la stat nu vor scădea semnificativ.


Etichete Dezbateri pe tema ultimelor modificări în legislaţia munciisenatflorin catusindicatul politistilordumitru coarnabogdan hossucartel alfalia olguta vasilescupnlludovic orban

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live