Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA ŞI RADIO Luni, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

15 Februarie 2019
Vizualizari: 687
Comentează add

În plenul Camerei Deputaţilor s-a dezbătut proiectul de lege prin care creşte deficitul bugetar de la 2,55 la 2,76%.

Dezbateri la proiectul de buget pe 2019

alina-stanuta

În plenul reunit al Parlamentului urmează să fie reluate, de la această oră, dezbaterile la proiectul de buget pe 2019, la capătul cărora este aşteptat votul final asupra documentului.


Şedinţa de plen reunit pentru dezbaterea bugetului nu a început încă, deoarece în plenul Camerei Deputaţilor s-a dezbătut proiectul de lege prin care creşte deficitul bugetar de la 2,55 la 2,76%.

Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor a debutat cu discuţii în contradictoriu între putere şi opoziţie pe tema finanţării majorării alocaţiei pentru copii.

Opoziţia a reproşat puterii că modificarea Legii plafoanelor bugetare pentru creşterea deficitului care va asigura plata majorată a alocaţiilor este neconstituţională şi încalcă legea, creând un precedent periculos.

PNL şi USR spun că majorarea alocaţiilor se putea face din bugetul alocat pensiilor speciale şi nu din creşterea deficitului.

În replică, PSD a arătat că majorarea deficitului este singura soluţie pentru ca de la 1 martie copiii să beneficieze de alocaţii majorate.

Şi UDMR a spus că pentru a aplica majorarea este nevoie de o corecţie, lăsând să se înţeleagă că este de acord cu mărirea deficitului.

La Camera Deputaţilor este aşteptat votul pe acest proiect de lege, apoi va începe şedinţa de plen reunit pentru continuarea dezbaterilor asupra proiectului de buget.


Etichete plenul Camerei Deputaţilorproiectul de legecreşte deficitul bugetarpsdaldepnlusrudmr

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live