Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICA - Omul cu chitara (R) Luni, 26 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

23 Aprilie 2019
Vizualizari: 364
Comentează add

Comisia specială pentru legile justiţiei se reuneşte marţi pentru dezbateri asupra modificărilor Codului Penal şi Codului de Procedură Penală.

Dezbateri la legile justiţiei

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

Comisia specială pentru legile justiţiei se reuneşte marţi pentru dezbateri asupra modificărilor Codului Penal şi Codului de Procedură Penală.

Reporterul RRA, Cătălin Purcaru explică:  "Senatorii au adoptat săptămâna trecută proiectul de modificare a Codului Penal din care au fost eliminate toate articolele declarate neconstituţionale de către judecătorii CCR.

Astăzi, la Comisia specială privind legile justiţiei dezbaterile se vor axa pe amendamentele reprezentanţilor opoziţiei, care spun că, deşi unele articole au trecut de filtrul CCR, nu fac altceva decât să încurajeze fenomenul de infracţionalitate.

Între prevederile criticate, se află reducerea termenelor de prescripţie, micşoarea termenelor necesare pentru eliberarea necondiţionată, abrogarea acţiunii de neglijenţă în serviciu, modificarea definiţiei traficului de influenţă şi cea a grupului infracţional organizat, precum şi faptul că o instanţă de apel nu poate pronunţa o decizie de condamnare în lipsa unor probe noi, dacă prima instanţă a dispus achitarea inculpatului.

Este de aşteptat ca dezbaterile să se desfăşoare în ritm alert, ţinând cont că actuala coaliţie majoritară doreşte adoptarea Codului Penal în procedură de urgenţă, deoarece s-a întârziat cu transpunerea în legislaţia penală a articolelor declarate constituţionale.

La finalul dezbaterilor, Comisia specială privind legile justiţiei urmează să redacteze un raport care va fi supus votului mâine în plenul Camerei Deputaţilor în calitate de for decizional.

Tot astăzi, la Comisia juridică din Senat ar putea fi discutată posibilitatea invitării unui reprezentant al Parchetului General pentru susţinerea cererii procurorilor DNA privind încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Popescu Tăriceanu."


Etichete Parlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live