Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

15 Ianuarie 2020
Vizualizari: 427
Comentează add

Dezbateri în Parlamentul European privind viitorul Uniunii Europene

-

  Parlamentul European în plen. Foto: http://audiovisual.europarl.europa.eu

În Parlamentul European au avut loc, astăzi, dezbateri cu privire la Conferinţa asupra Viitorului Europei, proiect prin care se doreşte reformarea modului în care funcţionează Uniunea Europeană.

Scopul acestui proiect, care ar trebui lansat anul acesta şi va avea o durată de trei ani, este o apropiere a UE de aşteptările cetăţenilor săi.

Reporter: Carmen Gavrilă - Vicepreședintele Comisiei Europene pentru democrație și demografie, Dubravka Šuica, a declarat că, nu întotdeauna, instituțiile europene au reușit să reflecte dorințele cetățenilor în legislație.

Dubravka Šuica: Vechiul mod de a face politică nu mai funcționează. Cetățenii vor ca nu ai să-i auzim și să le oferim reacțiile de care au nevoie. Trebuie să fim curajoși și să găsim noi soluții creative și inovatoare pentru a face democrația să funcționeze mai bine pentru cetățeni. O declarație comună a Parlamentului, Comisiei și Consiliului în acest sens ar putea pava drumul pentru un parteneriat unic.

Proiectul de rezoluție a Parlamentului arată că cetățenii din toate mediile sociale, reprezentanții societății civile și părțile interesate la nivel european, național, regional și local trebuie să fie implicate în stabilirea priorităților Uniunii, în conformitate cu preocupările cetățenilor, într-o abordare așa-numit ascendentă, transparentă incluzivă, participativă și bine echilibrată.

Conferința ar putea avea ca rezultat revizuirea tratatelor și instituirea unui mecanisme participativ permanent al cetățenilor.
 


Etichete viitorul Uniunii EuropeneParlamentul European

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live