Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 08 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

11 Septembrie 2017
Vizualizari: 1857
Comentează add

La Sinaia are loc Conferinţa Media 2020, organizată de Radio România şi ABU.

Dezbateri în cadrul Conferinţei Media 2020

alina-stanuta

Secretarul general al Uniunii Audiovizualului Asia-Pacific, Javad Mottaghi, la Conferinta Media 2020 de la Sinaia, septembrie 2017. Foto: Alexandru Dolea.

Radio România şi Uniunea Audiovizualului Asia-Pacific organizează astăzi, la Sinaia, reuniunea Media 2020, cu tema "Cum poate ajuta cooperarea dintre Europa şi Asia în faţa noilor provocări în domeniul media".

Experţi din întreaga lume au vorbit despre modul în care radiodifuzorii de de toate continentele se raportează la transformările din industria media.

Dezbaterile din prima parte a zilei s-au concentrat pe tendinţele majore în dezvoltarea mass media din Europa, Asia şi America. Specialişti ai mass media au dezbătut modul în care progresele tehnologice influenţează conţinutul mesajului fără a fi afectată acurateţea informaţiilor. Secretarul general al Uniunii Audiovizualului Asia-Pacific, Javad Mottaghi, vorbea despre importanţa unei platforme în care radiodifuzorii să poată beneficia fiecare de experienţa celuilalt.

Javad Mottaghi: Cred că noi, radiodifuzorii din regiunea Asia-Pacific, ne confruntăm cu aceleaşi provocări care există şi la nivelul celor din Europa. Importanţa unei asemenea platforme internaţionale este să vedem cum putem transforma provocările în oportunităţi în orice parte a lumii şi să învăţăm unii de la alţii.

Ministrul Culturii Lucian Romaşcanu la Conferinta Media 2020 de la Sinaia, septembrie 2017. Foto: Alexandru Dolea.

Prezent la Sinaia, ministrul culturii, Lucian Romaşcanu, a vorbit despre misiunea posturilor publice şi rolul acestora în informare şi educaţie.

Lucian Romaşcanu: E important ce faceţi aici, pentru că aducerea împreună a celor din Asia şi Europa este mai mult decât o discuţie tehnică despre ce facem sau vom face, ca media.

S-a discutat, de asemenea, despre modul în care a fost tratată în media problema refugiaţilor.

Lucrările continuă prin prezentarea unor proiecte media orientate către tineri, a rolului pe care îl au reţelele sociale sau provocările cu care se confruntă mass media.

În continuarea Conferinţei Media 2020, marţi şi miercuri, tot la Sinaia, se vor reuni şefii instituţiilor publice de radio şi televiziune din mai multe ţări ale lumii.


Etichete media 2020sinaiaabu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live