Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 07 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

15 Aprilie 2019
Vizualizari: 863
Comentează add

Dezbateri asupra moţiunilor iniţiate de opoziţie

iulia-gherman

 

Agenda Parlamentului cuprinde, astăzi, dezbateri asupra moţiunilor iniţiate de opoziţie cu privire la situaţia din justiţie, economie şi din sistemul energetic.

Din lipsă de cvorum, Senatul nu a reuşit, săptămâna trecută, să dea curs, două şedinţe la rând, demersului iniţiat de PNL şi USR la adresa ministrului Tudorel Toader, moţiunea pe justiţie fiind programată după-amiază.

Reporter: Iulia Gherman - Senatorii PNL şi USR îi cer ministrul justiției, Tudorel Toader, să renunțe la ceea ce ei numesc modificările nocive aduse legislatiei penale și să țină cont de recomandările experților internaționali.

enatorul PNL Alina Gorghiu: Îi cer ministrului să își ia angajamentul că recomandările Comisiei de la Veneția pe Ordonanța 7 vor fi transpuse în legislație imediat ce ele vor fi făcute publice.

Reporter: Numai semnatarii critică activitatea ministrului. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că social-democraţii se consideră amăgiţi de ministrul Tudorel Toader cu privire la adoptarea unor ordonanțe de urgență  pe tema justiţiei.

Liviu Dragnea: Pentru mine, Tudorel Toader nu este important. Vor vota exact aşa cum le dictează conştiinţa lor de pesedişti. A fost asumat de PSD, nu ştiu cât o să mai fie asumat de PSD. Se pare că PSD-ul nu şi-l mai asumă.

Reporter: Ministrul Tudorel Toader a precizat că îşi va întrerupe mandatul doar în momentul în care în fruntea justiţiei va fi numită o altă persoană.

Tudorel Toader: Eu îmi exercit atribuţiile până în momentul în care Monitorul Oficial apare cu nume, prenume alt ministru. Niciodată nu am abandonat obligaţiile pe care mi le-am asumat.

Reporter: La Senat, pe ordinea de zi a plenului figurează astăzi şi dezbaterea moţiunii simple a PNL şi USR la adresa ministrului de finanţe, Eugen Teodorovici, acuzat de semnatarii documentului de promovare a unor acţiuni cu efect negativ asupra economiei. Este, însă, foarte posibil ca dezbaterile să fie reprogramate de conducerea Senatului.

Şi deputaţii îşi vor începe în această după-amiază lucrările din plen cu dezbaterea unei moţiuni simple a PNL. Vizat este ministrul energiei, Anton Anton. Liberalii spun că, prin demersul lor, vor să atragă atenţia asupra creşterii preţului la energia electrică şi la gaze.

Ei susţin, totodată, că absenţa investiţiilor pune în pericol securitatea energetică a ţării. Votul pentru această moţiune este aşteptat mâine în plenul Camerei Deputaţilor.
 


Etichete motiuni simpleparlamentsenatcamera deputatilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live