Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Sâmbătă, 06 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Februarie 2021
Vizualizari: 635
Comentează add

Dezbaterea mai multor iniţiative din legislatura trecută, aparţinând unor parlamentari PSD şi propuse pentru respingere, a generat dezbateri ample în plenul Senatului.

Dezbateri ample în plenul Senatului

radiojurnal

   Foto Arhiva/ Agerpres

Dezbaterea mai multor iniţiative din legislatura trecută, aparţinând unor parlamentari PSD şi propuse pentru respingere, a generat dezbateri ample în plenul Senatului.
 
Printre acestea se numără modificarea Codului Penal, în sensul majorării limitelor de pedeapsă pentru exploatarea cerşetoriei, folosirea unui minor în scop de cerşetorie şi folosirea serviciilor unei persoane exploatate, act normativ care a fost neconstituţional în ansamblu.
 
Raport de respingere a primit şi propunerea care stabilea, printre altele, pensia de serviciu a Avocatului Poporului.
 
Preşedinta Comisiei Juridice, din partea PNL, Iulia Scântei:
 
Iulia Scântei: Toate cele 8 proiecte arată modul în care s-a guvernat în ultimii 4 ani. Două scopuri au fost în vedere în actul de legiferare din ultimii 4 ani: pe de o parte, recompensarea politică, cu privilegii, pensii speciale, facilităţi acordate aliaţilor politici ai PSD-ului în lupta împotriva justiţiei, şi mă refer aici, evident, la Avocatul Poporului, sau la Consiliul Legislativ, şi, pe de altă parte, un alt scop politic al activităţii de legiferare în ultimii 4 ani a vizat, fără îndoială, facilităţi legislative în materie penală pentru infractori de ordin comun sau infractori de rang  înalt.
 
Realizator: În replică, senatorul social-democrat Robert Cazanciuc a explicat că iniţiativele au fost depuse de diverşi parlamentari şi nu doar de grupul PSD.
 
Robert Cazanciuc: Sunt iniţiative asumate de diverşi parlamentari, nu de grupul PSD. Dacă erau asumate de grupul PSD, probabil unele dintre ele ar fi trecut până în ziua de astăzi. Dar n-au fost asumate de PSD ca partid, ci de diverşi parlamentari cărora nu le putem opri dreptul de a avea iniţiativă. Cu privire la consecvenţă, principii, obiectivitate, nu cred că doamna Scântei poate să ne ţină lecţii de morală, în condiţiile în care şefii domniei sale de la Iaşi, primarul Iaşiului, preşedintele Consiliului Judeţean sunt penali, după standardele PNL şi USR.
 
Realizator: Propunerile de respingere vor fi supuse votului Senatului, în plenul de luni.
 
(RS)
 

Etichete senatIulia ScânteiRobert CazanciucPNLPSD(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live