Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Octombrie 2015
Vizualizari: 2119
Comentează add

15 state dintre cele 28 de membre ale Uniunii Europene au comunicat deja Comisiei Europene că vor interzice culturile de organisme modificate genetic - OMG.

Dezbatere publică privind culturile de organisme modificate genetic

radiojurnal

Foto: captură youtube.com.

15 state dintre cele 28 de membre ale Uniunii Europene au comunicat deja Comisiei că vor interzice culturile de organisme modificate genetic.

Printre aceastea se numără şi Franţa şi Germania.

Termenul limită până la care statele membre mai pot face această opţiune expiră astăzi.

Ministrul român la agriculturii spune că autorităţile de la Bucureşti nu au de ce să notifice Comisia Europeană privind interzicerea cultivării acestor plante pe teritoriul ţării, pentru că, în momentul de faţă, în România se cultivă un singur soi de porumb modificat genetic şi acela pe suprafeţe foarte mici.

Daniel Constantin a explicat la Radio România Actualităţi că va urma şi o dezbatere publică, atunci când se va pune problema cultivării la scară mai largă.

”Sigur că, în momentul în care vom avea soia, de exemplu, modificată genetic, aprobată de către organismul internaţional şi european, atunci vom avea o dezbatare publică.

”Eu ştiu deja răspunsul fermierilor. Toţi fermierii, toţi cercetătorii îşi doresc această cultură.

”Sigur că există o dezbatere pe care trebuie să o facem la nivelul societăţii, pentru că sunt foarte multe ONG-uri care militează împortiva culturilor de organisme modeificate genetic.

”Trebuie să facem o discuţie amplă şi decizia să o luăm după ce vom avea şi societatea pregătită”, a afirmat Daniel Constantin.

În ceea ce priveşte importurile, ministrul agriculturii, Daniel Constantin, a precizat că sunt aduse în ţară, din America, cantităţi semnificative de furaje obţinute din soia modificată genetic.


Etichete Dezbatere publică privind culturile de organisme modificate geneticOMGUniunea EuropeanăComisia Europeanăministrul agriculturiiDaniel Constantinfermieri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live