Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ramona Alexandrescu

26 Iulie 2017
Vizualizari: 1913
Comentează add

La dezbatere au participat societatea civila, oameni simpli dar și preoți care nu sunt de acord cu introducerea cipului in noua carte de identitate dar nici cu amprentarea.

Dezbatere publică despre noile buletine

ramona-alexandrescu

Model al noii carti de identitate. Foto: Ramona Alexandrescu.

Ministerul Afacerilor Interne a organizat o dezbatere publică având ca subiect proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziții privind evidenţa persoanelor și actele de identitate ale cetăţenilor români.

La dezbatere au participat societatea civila, oameni simpli dar și preoți care nu sunt de acord cu introducerea cipului in noua carte de identitate dar nici cu amprentarea.

Ca elemente de noutate cartea de identitate simpla sau cartea electronica de identitate se poate elibera și pentru minorii care nu au împlinit vârsta de 14 ani. Pentru minorii cu vârsta mai mică de 12 ani nu va conține amprentele acestora.

Dimensiunea va fi mai mică, va fi inscripționată fata verso și va conține data nașterii și semnătura olografa.

Noul buletin va conține stocarea in condiții de siguranța a datelor biometrice, ale titularului , respectiv imaginea faciala și opțional amprentele a doua degete iar amprentarea nu se stochează in nicio baza de date.

Reprezentantii MAI au spus ca este necesară emiterea unor noi acte de identitate deoarece actualele acte de identitate sunt emise cu o tehnologie din anii 90.

Dar și alinierea la cerințele Comisiei Europene privind securizarea documentelor in contextul combaterii terorismului al migrației ilegale al traficului de droguri și de persoane.

Costurile nu vor depăși 1 milion de euro pt înlocuirea infrastructurii pt cărțile electronice.


Etichete carti de identitatecipuriamprentare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live