Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 15 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 August 2017
Vizualizari: 813
Comentează add

Dublă aniversare a Radio România pe Litoral: 50 de ani de Radio Vacanţa şi Gaudeamus 100.

Dezbatere pe tema viitorului UE, la Gaudeamus Litoral 2017

radiojurnal

Foto: Nicu Popescu.

Turiştii sunt invitaţi şi astăzi la evenimentele prilejuite de dubla aniversare a Radio România pe Litoral.

Sărbătorim 50 de ani de Radio Vacanţa şi ediţia cu numărul 100 a Târgului de carte Gaudeamus, care şi-a deschis ieri porţile la Mamaia.

Iubitorii de carte sunt aşteptaţi până pe 16 august, între orele 15:00 şi 23:00, la pavilionul din Piaţeta Perla.

O premieră a târgului va fi dezbaterea pe tema viitorului Uniunii Europene.

În această perioadă sunt programate şi o serie de concerte ale orchestrelor Radio România, în vecinătatea Pavilionului Gaudeamus.

Cu detalii, Silvia Pascale de la Radio România Constanţa.

Reporter: Suntem în a doua zi a Târgul Gaudeamus Litoral 2017. Ne aşteaptă o serie de evenimente editoriale începând cu ora 18:00.

Vor fi multe lansări de carte, iar seara din nou spectacol. Una dintre prezenţele în premieră ale Târgului Gaudeamus este cea a reprezentanţilor Comisiei Europene în România. Şefa reprezentanţei, doamna Angela Cristea, se află la Târgul Gaudeamus încă de la momentul deschiderii.

Aceasta a declarat pentru Radio Constanţa că mâine de la ora 16:00 în spaţiul de evenimente Gaudeamus va susţine o dezbatere despre viitorul Uniunii Europene.

Angela Cristea: Suntem foarte fericiţi să fim prezenţi la Târgul Gaudeamus, chiar la această ediţie aniversară, este al 100-lea eveniment, am venit cu colegii de la Spaţiul Public European, pentru a aduce o expoziţie despre 60 de ani de la semnarea tratatelor de la Roma. Sunt tratatele care stau la baza Uniunii Europene. Ni s-a părut un moment potrivit acum să ne uităm la ultimii 60 de ani din această construcţie, ca un subiect de inspiraţie pentru următorii 60 de ani, pentru că suntem într-un moment de răscruce al Uniunii Europene şi dorim să lansăm, să invităm la o dezbatere largă toţi cetăţenii Uniunii Europene, inclusiv cetăţenii români, inclusiv cei care sunt acum pe litoralul românesc la Mamaia.

Reporter: Cea de-a doua zi a Târgului Gaudeamus Litoral îşi continuă evenimenetele cu lansările de carte, astăzi multe dintre ele sub egida Clubului de Cultură şi Artă "Solteris" din Mangalia, iar de la ora 20:00 spectacolul marca Radio Constanţa, susţinut de grupuri de copii.


Etichete targul gaudeamus litoralradio vacantaorchestrele radioangela cristeacomisia euroeanacarteradio romania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live