Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alis Georgescu

21 Martie 2017
Vizualizari: 724
Comentează add

Directorul Grupului Român pentru Apărarea Drepturilor Omului, Mihai Popescu a argumentat că în România perioada de detenţie este una dintre cele mai extinse din UE.

Dezbatere pe tema îmbunătăţirii condiţiilor din penitenciare

alis-georgescu

Arhivă foto: Cristiana Sabău.

Legislaţia privind modul de executare a pedepselor ar trebui modificată, astfel încât deţinuţii care beneficiază de un regim semideschis să poată munci sub supravegherea angajatorilor.

Aceasta ar fi o soluţie pentru reintegrarea mai rapidă în activitate şi în societate a foştilor deţinuţi, au afirmat participanţii la o dezbatere organizată de Camera Deputaţilor pe tema îmbunătăţirii condiţiilor din penitenciare.

Directorul Grupului Român pentru Apărarea Drepturilor Omului, Mihai Popescu, a argumentat că în România perioada de detenţie este una dintre cele mai extinse din Uniunea Europeană. 

Mihai Popescu: "Durata medie a pedepsei cu închisoarea în România este în jur de 7 ani, de vreme ce la nivel european, potrivit unor date statistice din 2015, durata medie a pedepsei cu închisoarea în Europa este de 9 luni.

"Observaţi de aici deja o diferenţă cred extrem de importantă.

"De asemenea, condiţiile aplicării eliberării condiţionate în România sunt oarecum nenuanţate, avem doar două trepte, eliberarea cu fracţia de 2/3 până în 10 ani şi cu 3/4 pentru cei cu condamnări de peste 10 ani".  
 


Etichete îmbunătăţirea condiţiilor din penitenciareCamera DeputaţilorDirectorul Grupului Român pentru Apărarea Drepturilor OmuluiMihai Popescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live