Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Luni, 16 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Croitorescu

30 Iunie 2017
Vizualizari: 945
Comentează add

Consiliul Europei lansa acum trei ani aşa-numitul Proces Torino, proces politic al cărui obiectiv declarat este întărirea Cartei Sociale Europene.

Dezbatere pe tema drepturilor sociale, la APCE

sorin-croitorescu

  Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei foto: Arhivă

Sesiunea plenară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei se încheie astăzi la Strasbourg cu dezbateri pe tema drepturilor sociale.

Consiliul Europei lansa acum trei ani aşa-numitul Proces Torino, proces politic al cărui obiectiv declarat este întărirea Cartei Sociale Europene, un sistem complex de tratate care prevede o serie de drepturi pentru cetăţeni, între care, de pildă, cel de a fi protejaţi împotriva sărăciei şi excluziunii sociale.

Raportul prezentat astăzi în faţa Adunării Parlamentare analizează în ce măsură s-a realizat planul de acţiune convenit atunci şi ce mai trebuie făcut pentru reducerea sărăciei şi a inegalităţilor sociale.

În proiectul de recomandări, Adunarea Parlamentară cere comitetului de miniştri să ia măsuri pentru accelerarea semnării, ratificării şi aplicării Cartei Sociale Europene de către toate statele membre.

De asemenea, se doreşte o participare de înalt nivel a Consiliului Europei la summitul pe probleme sociale, care va fi organizat în noiembrie, la Göteborg, de Comisia Europeană, pentru a lansa platforma europeană a drepturilor sociale.

În sfârşit, Adunarea Parlamentară cere statelor membre să elaboreze strategii naţionale cu ţinte clare, care să răspundă provocărilor specifice, precum egalitatea de şanse sau coeziunea socială.


Etichete APCECarta Sociala Europeanaprocesul Torino

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live