Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Mihaela Mihai

29 Noiembrie 2016

Dezbaterea de astăzi se axează pe noile prerogative primite în mai printr-un vot în parlamentul comunitar de Agenţia europeană pentru cooperare în domeniul poliţiei.

Dezbatere organizată de Euranet Plus la Bruxelles Dezbatere organizată de Euranet Plus la Bruxelles - Conține audio

mihaela-mihai

Reţeaua pan-europeană de radio Euranet Plus organizează astăzi, la Bruxelles, o dezbatere având ca temă măsurile de combatere a terorismului şi respectarea drepturilor fundamentale ale omului.

Dezbaterea de astăzi se axează pe noile prerogative primite în mai printr-un vot în parlamentul comunitar de Agenţia europeană pentru cooperare în domeniul poliţiei.

Este vorba mai precis de mandatul sporit pe care îl are Europol în lupta împotriva terorismului şi a criminalităţii transfrontaliere şi cibernetice.

AUDIO: Agenda europeana.

Graţie votului dat de membrii legislativului comunitar, Europol poate crea mai uşor echipe specializate care să răspundă imediat unor ameninţări existente şi poate reacţiona mai repede pentru contracararea propagandei teroriste din mediul online printr-un schimb direct de informaţii cu entităţi private, cum ar fi companiile sau ONG-urile.

Totodată, potrivit noilor reguli, statele membre ale Uniunii sunt îndemnate să pună la dispoziţia Europol toate datele necesare.

S-ar evita astfel lipsa de informaţii în lupta împotriva crimei organizate şi terorismului.

Noile puteri vin la pachet cu asigurări ferme că vor fi protejate datele cu caracter personal şi cu o serie de instrumente de control democratic.

Astfel, supraveghetorul european pentru protecţia datelor va monitoriza activitatea Europol, iar cetăţenii au la dispoziţie o procedură clară de reclamaţii. Sunt toate aceste măsuri eficiente în lupta împotriva terorismului?

Este asigurat un echilibru între contracararea criminalităţii organizate şi respectarea drepturilor fundamentale? Cum poate fi combătută propaganda? Dar xenofobia? Sunt întrebări care vor fi puse la dezbaterea de astăzi, organizată la sediul din Bruxelles al Parlamentului European, de cea mai mare reţea de radio din Europa, Euranet Plus. Partenerul este postul de radio Sky Media din Estonia. Discuţiile vor avea loc în limbile engleză şi estonă. Vor participa mai mulţi euro

parlamentari. Se vor alătura discuţiilor şi studenţi de la Campus Radio din capitala Poloniei, Varşovia, şi de la postul de radio al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Dezbaterea poate fi urmită live pe site-ul Euranet şi pe pagina oficială de Facebook de la ora 13:30, ora României.

Reţeaua radiourilor europene Euranet Plus din care face parte şi Radio România organizează lunar dezbateri pe teme de interes european în seria "Colţul cetăţenilor" cu scopul de a descoperi diferenţele dintre normele comunitare şi modul în care sunt ele aplicate în viaţa de zi cu zi.


Etichete euranet pluscomisia europeanăuniunea europeanăbruxellesdezbatereterorismeuropol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live