Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Isopescu

30 Aprilie 2020
Vizualizari: 834
Comentează add

Specialiștii în energie susțin că autoritățile române ar trebui să încurajeze dezvoltarea mai rapidă a rețelelor inteligente în domeniu.

Dezbatere la Centrul Român al Energiei

bogdan-isopescu

Foto: Arhivă.

Specialiștii în energie susțin că autoritățile române ar trebui să încurajeze dezvoltarea mai rapidă a rețelelor inteligente în domeniu, pentru că această tehnologie poate reduce costurile, permite o administrare mult mai bună a distribuției și reduce durata întreruperilor în alimentarea cu energie.

Într-o dezbatere organizată de Centrul Român al Energiei, Fiona Williams, coordonatorul proiectului SOGNO, testat și în țara noastră, spune, spre exemplu, că sistemul reduce durata întreruperilor sau chiar le poate elimina.


Fiona Williams: O parte a programului presupune automatizarea rețelei, în speță amplasarea unor senzori. În acest fel, pot fi identificate zonele rețelei predispuse la probleme și pot fi făcute reparații în timp util. Dacă se întâmplă totuși o întrerupere, aceasta este localizată exact și rapid, iar oamenii de pe teren nu trebuie să umble ore în șir sau kilometri în șir pentru a o detecta, astfel conectarea este mai rapidă.


Realizator: La aceeași debatere, președintele Comisiei de Industrie din Camera Deputaților, Iulian Iancu, a afirmat că rețelele inteligente sunt cheia către piața unică europeană, care integrează eficient producția din surse regenerabile și permite echilibrarea consumului și prețului energiei între țările comunitare.

(RS)


Etichete DezbatereCentrul Român al Energiei(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live