Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 22 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

14 Aprilie 2015
Vizualizari: 1001
Comentează add

Șefa DNA Laura Codruţa Kövesi şi ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc participă azi la o audiere a Comisiei pentru Control Bugetar a PE pe tema consolidării justiției.

Dezbatere în Parlamentul European despre raportul MCV

cerasela-radulescu-bruxelles

Parlamentul European. Foto: Arhivă.

Comisia pentru Control Bugetar a Parlamentului European organizează, azi, o dezbatere publică despre modul în care România şi Bulgaria implementează măsuri de luptă împotriva corupţiei şi de consolidare a justiţiei.

Discuţiile se vor purta în jurul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, iar România va fi reprezentată de ministrul justiţiei, Robert Cazanciuc, şi de şefa DNA, Laura Codruţa Kövesi.

Membrii Comisiei de Buget a Parlamentului European, cea care a iniţiat evenimentul, şi-au propus o discuţie aprofundată, la nivelul legislativului, de evaluare a modului în care Bulgaria şi România pun în aplicare angajamentele luate în reformarea sistemelor lor judicire şi lupta împotriva corupţiei.

Au fost invitaţi reprezentanţi ai Ministerelor de Justiţie şi ai sistemelor judiciare din cele două ţări, precum şi oficiali ai Comisiei Europene care redactează rapoartele MCV.

Eurodeputata Monica Macovei, Grupul Popularilor Europeni, va modera dezbaterea şi afirmă într-un comunicat că instituţiile judiciare din România sunt, astăzi, un exemplu pentru multe ţări.

Dezbaterea publică din Parlamentul European este o bună ocazie de a vorbi despre cheia succesului şi de a arăta că se poate şi atunci când politicienii pun piedici - afirmă eurodeputata Monica Macovei.

Instituit în 2007, în momentul aderării României şi Bulgariei la Uniunea Europeană,

Raportul de justiţie din cadrul MCV a fost prevăzut să analizeze domenii-cheie ale sistemului judiciar care aveau nevoie de reforme.

Aderarea celor două state la spaţiul de liberă circulaţie Schengen a fost condiţionată de Olanda prin existenţa a două rapoarte MCV pozitive consecutive.


Etichete Comisia pentru Control Bugetar a Parlamentului EuropeandezbatereRomaniaBulgariaconsolidarea justitieicoruptieMCVRobert CazanciucDNALaura Codruta KovesiCE,MonicaMacoveiParlamentul European

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live